Om de week af te sluiten gaan we 120 min wijden aan één van de belangrijkste dingen van Karnaval…het kostuum!

We praten met kostuummakers, stiksters, ontwerpers, leveranciers van stoffen, knoppen, galons,… We verwelkomen de mensen die toveren met foam, creatief zijn met stof, de perfect bij het kostuum passende smink kiezen,…

Maarrrrr! Hier kunnen de stikkers of stiksters onder de Karnavalisten zich onderscheiden met de wedstrijd: Wie maakt het mooiste kostuum? De kandidaten moeten dan tegen de laatste “Atelier ENKAAVEE” een kostuum klaar hebben en het mooiste kostuum, gekozen door een jury, wint!

Meer nog, het jaarlijks winnende kostuum, zal gedragen worden tijdens de stoet door de ENKAAVEE dj’s! Wij laten dit kostuum dan x-aantal keer maken zodat we elk jaar allemaal een prachtig kostuum kunnen dragen, gemaakt door één van onze luisteraars!

Elke week zullen de kandidaten uitgenodigd worden in de show om hun stand van zaken ivm hun ontwerp toe te lichten.

Wil jij graag een kostuum ontwerpen? Schrijf je dan zeker in.

Reglement:

 1. Iedere karnavalist moet minstens 11 jaar oud zijn en de leeftijd van 111 jaar niet bereikt hebben. Leden van ENKAAVEE kunnen niet deelnemen aan de wedstrijd!
 1. Het minimaal aantal deelnemers is 3 personen. Iedereen mag deelnemen! Een lid uit een carnavalsvereniging mag in eigen naam of in naam van de groep deelnemen.
 1. De kostuums moeten een zogenaamde “carnavals-factor” weerspiegelen. De ontwerpen moeten beschikken over de nodige volumes, kleuren, glitter-en-glamour en dit alles met een grote knipoog naar ENKAAVEE toe.
 1. De deelnemers krijgen 6 weken de tijd om een kostuum te creëren. In gedachte met de nodige evolutie: 
 • ontwerp
 • bovenstuk
 • onderstuk
 • attribuut
 • totaal concept

  Iedere deelnemer maakt het kostuum op een vooraf aangeduide persoon, zodat iedereen dezelfde maten heeft!

  Bij de inschrijving via mail moet het ontwerp reeds bij zitten, zodat er bij de eerste uitzending op 16/01 reeds kan gestemd worden door de jury welke 5 (max) kandidaten doorgaan tot het ontwerpen van hun kostuum.

  Maten:
 • Borstomtrek: 104 cm
 • Volledige lengte: 174 cm
 • Beenlengte: 106 cm
 • Armlengte: 70 cm
 • Taillebreedte: 93 cm
 • Schouderbreedte: 46 cm
 • Ruglengte: 55 cm
 • Binnenkant been: 86 cm
 1. De deelnemers zijn vrij in de keuze van het materiaal, kleuren en stoffen, maar het concept moet zeker stof en foam bevatten. Deze 2 ingrediënten moeten er zeker in zitten!
 1. De ervaren ENKAAVEE-jury staat jullie bij met raad en daad! Ze  nemen jullie creaties onder de loep en beoordelen ze.
 1. Na de onthulling van de ontwerpen worden er 5 deelnemers geselecteerd. Deze starten het kostuum te maken in de effectieve stoffen. Het winnende kostuum gekozen door de ENKAAVEE-jury wordt bekend gemaakt na de laatste uitzending met het ‘totaal concept’. Deze beslissing is onherroepelijk.
 1. Het winnende kostuum wordt eigendom van ENKAAVEE en zal worden gebruikt als een volwaardig kostuum om nog meerdere te laten maken en te worden tentoongesteld op carnaval 2022! De winnaar zal dus zeker in de kijker worden gezet en eeuwige roem krijgen op ENKAAVEE. 
 1. Alle inschrijvingen moeten uiterlijk tegen 14 januari 2021 ten laatste om 11u11 ingestuurd worden via info@enkaavee.be Dit moet gebeuren aan de hand van een mail te versturen en hierbij het ontwerp reeds te voegen. Ook graag een filmpje ( max. 5 min) waarin je jezelf zal voorstellen. Indien meer info mag je hiervoor steeds contact opnemen met Sam ( 0474367293) of Lindie (0478225999).
 1.  De deelnemer dient steeds bij elke show aanwezig te kunnen zijn of ( afhankelijk van de maatregelen) contacteerbaar te zijn om aan elke proef deel te nemen.
 1. Elke deelnemer moet kunnen aantonen dat hij/zij dit kostuum zelf gemaakt heeft aan de hand van filmpjes, foto’s, … 
 2. Elke deelnemer die de regels overtreed, kan op elk moment uit de wedstrijd worden gezet.
 3. Maak er iets mooi, blinkend, volumineus, grotesk en uniek van!
 4.  Het eindresultaat dient dus een volledig kostuum te zijn met een attribuut! Een hoofddeksel mag, maar is geen must!

  Vul onderstaand formulier in om in te schrijven: