Foto's

Wie o Wie zijn Flipken en Marie?

today14 november 2021

Achtergrond

Op donderdag 11 november 2021, tijdens de opening van het carnavaljaar, werden in zaal Cloë de twee nieuwe mascottes van de Ridders in de Wortelorde officieel voorgesteld: Flipken en Marie. We hadden ze in het verleden al eens gezien, zij het in 2D… maar nu waren ze er echt… in levende lijve! Ze deden een dansje voor het publiek op de tonen van een kersvers lied.

 

Het idee van de mascottes kwam van de gloednieuwe Grote Wortel, Glenn Symoens. Samen met Yves Groeninckx, ook een Ninoofs carnavalist, werden de twee mascottes ontworpen. De kostuums zelf werden gemaakt door een firma uit Aalst. De keuze van de dieren lijkt voor de hand te liggen: een hond en een kat zijn twee dieren waar kinderen het vaakst mee in contact komen. Voor de namen, Flipken en Marie, grepen de Ridders terug naar de eerste winnaars van de kinderprins en -prinsesverkiezing in 1963: Filip Leroy en Anne-Marie Cooyman. 

Het kersvers liedje dat die dag ook voorgesteld werd aan het publiek, werd gecomponeerd door Tim Appelmans en ingezongen door hemzelf en Els Van Aelbrouck… en zo is de cirkel rond… want wie in de geschiedenis van carnaval Ninove grasduint, weet dat Els’ papa Eric nog jarenlang de presentatie van het kindercarnaval op zich nam. Het lied kan beluisterd worden onder de foto’s.

  • cover play_arrow

    Wie o Wie zijn Flipken en Marie? Gerrit Wijns

 

Geschreven door Gerrit Wijns

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%