Nies

Wie betaalt de Veerman?

today28 november 2021

Achtergrond

Gitsteenkoolzwart nieuws bereikte ons in het sluimerend vrijdagochtendgrijs van het Overlegcomité op 26 november 2021. De dreigende onweerswolken van de (op)nieuw verstrengde Coronamaatregelen werden algauw bijzaak toen ons bekend raakte dat we jammerlijk genoeg opnieuw afscheid dienden te nemen van een oudgediende van de Koninklijke Kanrnavalraad. Op donderdagavond 25 november ruilde de 79-jarige Raoul Van Droogenbroeck het eindige aardse leven in voor het eeuwige hiernamaals.

Bij de jongere generaties onder ons Carnavalisten zal Raoul misschien minder gekend/bekend zijn, maar Raoul had zeker een kloppend hart voor de pure beleving van Carnaval Ninove. In die goeie ouwe tijd sloot hij zich aan bij de bende van Wets & Co. Binnen de Karnavalraad oefende hij jarenlang de functie van materiaal- en ceremoniemeester uit. Deze functies heeft hij steeds met verve uitgevoerd tot de komst van andere krakken binnen de Raad. Dit was een te bewandelen weg die hij gelukkig kon delen met zijn vrouw Josken. Tot 2018 hebben Raoul en Josiane het beste van zichzelf gegeven bij respectievelijk de Karnavalraad Ninove en de Raadsdames.

Raoul was een man van “eerst de daad en nadien het woord”. Voelde zich nooit te schoon om een hand uit de mouw te steken. Als gepensioneerd draaier kon hij het actieve leven niet laten en heeft hij menig sterveling als waardig Veerman van dienst respectvol mee naar de andere kant overgezet. Hij is nu dra bij zijn carnavalsmakkers van weleer. Doe ze daar nog maar eens vol zoals destijds in de Vooruit en waak over ons allen. Het eerste rondje is van het huis… 

Beter van de keirk as va de kapelle.

Vanuit ENKAAVEE  willen we tot slot ons oprecht medeleven betuigen aan zijn Josken en naasten. Wees in deze moeilijke tijden gesterkt door die kleine, fonkelende lichtpuntjes in het leven. Laat Raoul verder leven in jullie dagelijkse doen en laten zoals jullie het zelf aanvoelen.

Geschreven door Gerrit Wijns

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%