Nies

Wereldprijs isomo piekt door carnaval Ninove: ENKAAVEE ontdekt waarom…

today8 februari 2023

Achtergrond

Alles in het leven wordt duurder. Wie de basisprincipes van de economie kent, kent de oorzaak van stijgende prijzen. We zien hier de onzichtbare hand van de markt aan het werk. Het principe is simpel: als veel mensen iets willen, stijgt de prijs van product. Zo heeft de een carnavalsgroep uit Ninove eigenhandig de wereldprijs van isolation moderne (isomo red.) omhoog gedreven. ENKAAVEE ging op onderzoek en vond antwoorden.

Iedereen herinnert zich de eerste lockdown. Toen was er van nonkel Frank nog geen sprake. Tante Maggie zwaaide nog de plak. Die verplichtte ons – en ze meent het eh – om in ons kot te blijven. De jongens en meisjes van Dobbelteup hebben dit iets te letterlijk genomen. Plichtsbewust zoals ze zijn, kropen ze in hun stikkot. Drie jaar lang luisterden ze naar de ene na de andere karnavalsmix van dj jorn. 

De wereld draaide door en Dobbelteup zat in zijn kot. Maar toen Jimmy toch eens de radio durfde op te zetten, kwamen ze tot het besef dat corona al eventjes voorbij was. De bende kwam niet uit hun kot, maar brak uit hun kot. Meteen werden chassis gelast en thema’s bedacht. Steeds kwamen ze uit bij de ene vrouw. Die ene vrouw die drie jaar hun leven beheerste: Maggie. En zo geschiede. Dobbelteup tekende heel hun wagen uit tot in het grootste detail. De bestelling die ze daarop plaatste, deed de vraag naar het witte goud zo hard toenemen dat alle leveranciers wereldwijd hun prijs aanpasten.

Maggie, die de macro-economische ontwikkelingen op de voet volgt, hoorde van deze spectaculaire prijsstijging en kwam eens naar Denderwindeke op onderzoek. We stuurden onze reporter ten velde ter plaatse om op locatie aanwezig te zijn waar het nieuws zich plaatsvindt. U vindt hieronder het interview met de voorzitter van Dobbelteup, Jimmy, en met hun idool, Maggie.

  • cover play_arrow

    Interview Jimmy

  • cover play_arrow

    Interview Maggie

  • cover play_arrow

    Stoet Dobbelteup 2023

Written by: Gerrit Wijns

Vorig bericht

Nies

Op bedevaart… naar Nienof?

Ninovieters kaffeegieters… een beetje inwoner van onze stad weet vanwaar deze spotnaam komt… wij gaven de bedevaarders, op weg naar Halle, een “goei zjat kaffee”… die tijden zijn helaas grotendeels vervlogen en dus keren we dit jaar de rollen op: “die van Halle kommen nor Nienof!” Op maandag 13 februari ’23 komt er een unieke samenwerking tussen Enkaavee / Radio Ninove (Ninove) en radio Victoria (Halle). Die avond zenden deze […]

today7 februari 2023

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%