Nies

Volgen er nog annulaties?

today19 november 2021

Achtergrond

De coronamaatregelen of verstrengingen die het overlegcomité aankondigde op woensdag 17/11 zorgen ook binnen carnaval voor heel wat wijzigingen.

We deelden gisteren al mee dat ‘de nacht van de karnavalist’ zou geannuleerd worden doordat “De Kuip” de deuren moet sluiten tot en met 28/01/2022. Dit was ook meteen slecht nieuws voor NLG ‘Greut & Groesj’, die hun fuif een week later in het water zagen vallen.
Maar deze losse groep bleef niet bij de pakken zitten en ging op zoek naar een alternatief. Ze organiseren een heuse mondmaskerfuif, die zal doorgaan in café “In Den Keizer”. Maar ze kwamen echter op deze beslissing terug. Hun voorzitter Geerard stuurde volgende mededeling de wereld in:
Jammer genoeg moeten we jullie meedelen dat ook onze 2de poging zal worden geannuleerd. Het is als organisatie amper nog mogelijk om iets op een deftige manier te organiseren. Na een aantal onheilspellende berichten die we ontvingen is het beter om dit uit te stellen. Alweer een teleurstelling! Hopelijk kunnen we in 2022 ons ‘Bal Marginal’ wel laten doorgaan. (Lees verder onder de foto)

Nkv Toeters Mé Pretensje had dan weer wilde plannen om het jaar uit te knallen en het nieuwe jaar met een positieve noot in te zetten. Maar ze sturen volgend bericht de wereld in:  Met de huidige regels rond corona kunnen we de beleving niet garanderen die we willen geven zoals in onze vorige editie. Onze twijfels werden na enkele annulaties spijtig genoeg bevestigd. Daarom hebben we beslist om dit niet te laten doorgaan. De betaalde reservaties worden vandaag terug gestort! (Lees verder onder de foto)

Nkv Pretensje 2.0 ging dan weer zorgen voor een goedgevulde diepvriezer tijdens het eerste weekend van december. Maar doordat het onmogelijk lijkt om een bakschieting te organiseren in een café, hebben ze beslist deze uit te stellen naar een latere datum. Wie echter al kaarten gekocht heeft, kan deze op een latere datum nog gebruiken. Want uitstel is geen afstel. (Lees verder onder de foto)

 

Alle andere activiteiten die dit weekend plaatsvinden kunnen op een vrij normale manier doorgaan.
Men dient de regels van de horeca te volgen. Aanmelden met CST ( covid safe ticket) en een mondmasker dragen tot men op hun plek zit. De overheid vraagt ook om alle ruimtes voldoende te verluchten en een CO² meter te plaatsen op een goed zichtbare plaats. Het afhalen van de maaltijd(en) op een eetfestijn is dan weer sterk aangeraden, maar niet verplicht!

Geschreven door Gerrit Wijns

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%