Nies

Toch wagens door het centrum tijdens carnavalsweekend?

today29 januari 2022

Achtergrond

Het wonder is geschied! Het stadsbestuur heeft na lang wikken en wegen een beslissing genomen. Geen makkelijke opgave die ze kregen voorgeschoteld. Met grote macht komt grote verantwoordelijkheid. Zij hebben geluisterd naar de bevolking en zorgvuldig alle risico’s afgewogen. Na lang beraad hebben ze de knoop doorgehakt. Weinigen durfden het nog dromen, maar in het carnavalsweekend rijden er toch wagens door onze wortelstad.

Geen carnavalswagens natuurlijk. Deze blijven mooi op stal, alleh ja, in den hangaar. Het zijn de foorwagens die door onze stad zullen denderen. Dit alles om de carnavalsfoor in gereedheid te brengen. Deze strijkt neer op de Graanmarkt, Twijnsterplein en parking aan de Oude Kaai van 4 tot 8 maart. 

De carnavalist zal dus niets moeten missen dit jaar. Alles kan je gewoon op de kermis doen. Nekeer bosjen doen we niet op het retro uurken, maar in de autoscooter. Ne slag van de molen komt dit jaar niet van de Witkap, maar van de paardenmolen. En eens schieten gebeurt op het schietkraam, niet op een dixie met één of andere Minnie Mouse. Je ziet het: stad Ninove zorgt voor een waardig alternatief.

Maar dit is niet alles! Net als vorig jaar zal het stadsbestuur ook nu proberen de band met carnaval te behouden. Naast een carnavalsfoor, staan ze open voor andere alternatieven. Er wordt bekeken welke alternatieven haalbaar zijn, en wanneer. Voor al jouw ideeën één adres: dienst evenementen. Je kan ze bereiken op evenementen@ninove.be 054 50 52 85.

Geschreven door Gerrit Wijns

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%