Nies

Toch nog financiële middelen in 2021?

today4 februari 2021

Achtergrond

De karnavalsverenigingen konden in 2020 rekenen op een financiële tegemoetkoming via stad Ninove vanuit het Vlaams Noodfonds. Dit omdat de groepen het in 2020 heel moeilijk hadden om inkomsten te genereren. Corona liet immers niet toe om eetfestijnen of andere evenementen te organiseren.

De verenigingen ontvingen met deze coronasubsidie een dubbel prijzengeld. Het prijzengeld van karnaval 2020 werd namelijk nogmaals uitbetaald aan elke vereniging. De prijzenpot van 42.048 euro die de feestcommissie voorzag voor karnaval 2021 werd toegevoegd aan de pot voor het prijzengeld van karnaval 2022.

Nu wil schepen Marc Torrekens terugkomen op deze beslissing: “Ik ga ervan uit dat de verenigingen het ook in 2021 nog moeilijk zullen hebben. Daarom zou dit bedrag misschien beter verdeeld worden in 2021”. Hij zal dit voorstel voorleggen aan de karnavalsverenigingen. De uiteindelijke beslissing ligt in handen van de gemeenteraad.

Written by: Gerrit Wijns

Vorig bericht

affiche

Nies

11 Tips om toch carnaval te vieren!!!

We weten het al sinds vorige zomer: er is geen carnaval in 2021. Toch doen de verschillende carnavalsinstanties hun best om een aantal vaste waarden te presenteren en zo voor een beetje carnavalssfeer in de stad te zorgen. Coronaveilig, uiteraard. Zo hangt in de stad op tal van plaatsen de carnavalsaffiche uit, een realisatie van de vzw Koninklijke Karnavalraad. Het winnend ontwerp was deze keer van Koen Van Op Den […]

today3 februari 2021

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%