Nies

Terug – en vooruitblik met pascal schietecat

today10 september 2022

Achtergrond

Aan de vooravond van het Nienofs fisjten gingen wij eens op de koffie… of beter gezegd witkap bij Pascal Schietecat de voorzitter van de stedelijke feestcommisie. We blikken even terug op 75 jaar stedelijke feestcommisie. Maar richten onze blikken ook al eens vooruit.

  • Dag Pascal, bedankt dat we eens mochten langskomen. Hoe gaat het nog met jou?

Met mij gaat alles picobello, alleen mijn BMI staat zwaar in het rood maar dat is al jaren zo en dat zal waarschijnlijk nog jaren zo zijn.
  •  Hoe is het momenteel in de feestcommissie? Al volop bezig voor het nieuwe karnavalsjaar?

Binnen de Stedelijke Feestcommissie was het de laatste tijd vrij druk naar aanleiding van de evenementen rond 75 jaar carnaval. Misschien hebben we dat wel een beetje onderschat. Uiteraard zullen de eerstkomende vergaderingen in het teken van ons grootste feest staan.
  • Mogen we nog veranderingen verwachten?

Op 5 oktober heeft de eerste coördinatievergadering plaats met onder andere de veiligheidscel dus eventuele wijzigingen zullen hier van af hangen.
Hoewel ik persoonlijk weinig verandering verwacht.
  • Hoe kijk je terug op je voorbije jaren als voorzitter?

Ik kijk tevreden terug op mijn voorzitterschap, alhoewel die 2 gemiste edities door de welgekende en tot vervelens toe herhaalde omstandigheden zwaar op de maag zullen blijven liggen. Wat mij zeer veel voldoening heeft is dat we nog altijd met ongeveer even leden zijn als bij de start van deze legislatuur. Ik heb het ooit anders geweten.
  • Aangezien de stedelijke feestcommissie politiek getint is en het zo maar eens zou kunnen dat er in 2024 met de verkiezingen een ander bewind komt, namelijk Forza, waar jij deel van uitmaakt. zullen er dan (grote) veranderingen in de werking van de stedelijke feestcommissie en met uitbreiding karnaval komen?

Als ik de mensen mag geloven die me aanspreken van andere partijen dan is Forza inderdaad de grote favoriet. Het Forza standpunt over de SFC is om het aantal politieke afgevaardigden te verminderen en het aantal onafhankelijken uit te breiden om zo tot een beter evenwicht te komen. De politiek mag geen drempel zijn om mensen met een groot hart voor carnaval uit te sluiten om mee te werken met de SFC.
Ook zouden alle inkomsten die gegenereerd worden uit activiteiten rond carnaval bv reclamestoet, prinsaanstelling, sponsoring moeten terugvloeien naar de carnavalisten.
Tevens wordt het hoog tijd om  werkhallen als prioritair doel te stellen en niet zoals deze meerderheid hoge verwachtingen te creëren bij de carnavalgroepen bij de start van de huidige legislatuur.
  • Enig idee wat het hoogtepunt was van de Stedelijke feestcommissie?

Voor mij is het hoogtepunt bij de SFC de vriendschap onderling en de democratische werking.
  •  Wat is jouw mooiste herinnering als voorzitter van de stedelijke feestcommissie?

Mijn mooiste herinnering zijn er eigenlijk meerdere om te koesteren, maar misschien niet echt geschikt voor publicatie   Pascal, bedankt voor deze fijne babbel. We wensen je alvast veel succes met het nienofs fisjten. Iedereen is nog steeds van harte welkom op dit groot volksfeest met alleen maar nienofse artiesten. De deuren gaan open om 17u30 en het eerste optreden vangt aan om 18u30.

Geschreven door Gerrit Wijns

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%