Nies

Teldje mee (af) mè Radauisj! en ENKAAVEE?

today22 december 2022

Achtergrond

De Wetteliër… al meer dan 25 jaar, tellen de Wettelkrabbers af naar Carnaval Ninove met de enige echte aftelkalender “De Wetteliër”. Ooit ontsproten uit de gedachten van een paar “Bosjoppers” bij Simonneken in Pollare. In het begin werd de kalender nog op ambachtelijke wijze gemaakt, met lettertjes die men moest doorduwen op papier. “Euk veel gedasjter en gekopieer”, aldus Pieter De Vleeschauwer, één van de huidige trekkers van Radauisj. Na een tijdje werd dit collectors item al snel gegeerd door menig carnavalist.

Ludieke woordspelingen, verwijzingen naar actuele gebeurtenissen, grappige fotoo’kes met een gepaste catchphrase (dat is ne slagzin. Ne slagzin ee niks te moken mè goesting emmen in e pintje van Slag. Geweun ne goeie zin.)… niets was de mannen van BosjOp/Radauisj! te veel om hun kalender te vullen.

En toch… de creativiteit kan je niet uit een hoed toveren en onder het motto “mè mieër wetje mieër as mè minder” (tenzij ge in de afdeling van de dementen zit), vroegen de Radauizjen aan ENKAAVEE om een creatieve samenwerking. Deze uitgestoken hand konden we niet laten hangen… we staken er nen Duvel in en gingen akkoord.

Kort samengevat: vanaf dit carnavaljaar zal ENKAAVEE samen met Radauisj! de nieuwe Wetteliër uitbrengen. Het concept – aftellen naar carnaval met ludieke heiligen en toffe woordspelingen – en de prijs – zes euroloekes – blijven hetzelfde. Met deze kalender kan je vanaf 33 dagen voor carnaval aftellen naar ons grootste volksfeest.

De kalender zal te koop zijn vanaf 12 januari 14 januari 17 januari dat hij af is bij de leden van Radauisj! En ENKAAVEE of via volgende link:  https://www.enkaavee.be/besteldj-ier-ne-wettelieer/

Zeker luisteren naar ENKAAVEE via Radio Ninove 95FM, DAB+ of via onze website voor het laatste nieuws!

Wij willen uiteraard de mannen en vrouwen van Radauisj! bedanken voor deze samenwerking en we kijken er alvast naar uit!

Geschreven door Gerrit Wijns

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%