Nies

Steun Vitsken doorheen een moeilijk tweede jaar als Prins

today17 november 2020

Achtergrond

Normaal moet Prins Vitsken bij de machtsoverdracht van de nieuwe prins een opdracht uitvoeren voor hij opgenomen wordt in de Prinsencaemere. Aan het begin van het nieuwe karnavalsjaar is het duidelijk dat er geen nieuwe prins komt in 2021. Vitsken blijft dus twee jaar prins. Toetreden tot de Prinsencaemere kan wel, als hij drie opdrachten tot een goed einde brengt. De ENKAAVEE NWS redactie tankte hun Wallaroos vol en snorde de 74 km naar Sleidinge.

We troffen onze prins zondagochtend met een grote kop koffie aan zijn keukentafel. Tijdens de live show op 11 november klonk Vitsken nog strijdvaardig. “De eerste opdracht, paaldansen, is echt een toffe uitdaging. Ik zal die met veel plezier opnemen” verklaarde hij aan Het Laatste Nieuws. Toen hij ons aankeek met grote wallen onder de ogen, gaf hij een moedeloze indruk. “Paaldansen allemaal goed en wel, maar waar moet ik oefenen?” De prins vertelde ons dat hij de laatste drie dagen dag en nacht bezig is geweest met het installeren van een paal in zijn living. Voor de nieuwe zetel die hij gekocht had om na de machtsoverdracht in uit te rusten, heeft hij geen plaats meer.

Maar tot onze verrassing was dat niet het enige probleem waar onze prins mee geconfronteerd werd. Ook de tweede opdracht zal niet makkelijk gaan. “Een liedje opnemen is iets dat ik al heel lang eens wou doen” klonk het afgelopen woensdag. Maar veel zangervaring heeft Vitsken niet. Hij begon dan maar te repeteren onder de douche. Uren en uren en uren oefenen en proberen. Maar de keiharde waarheid kwam als een mokerslag. “Met alle goede wil van de wereld, ik kan niet anders dan vals zingen”. Gelukkig heeft hij nog even tijd. Pas op 11 april komt de  Prinsencaemere langs om zijn lied op te nemen, de Watergroep komt pas in mei de meterstand opnemen. 

Het meeste stress van al, krijgt onze prins van de derde opdracht. Deze opdracht wordt door de karnavalisten beslist. Zij kunnen stemmen via een poll op de Facebookpagina van de Prinsencaemere. Pas op 11 december 2021 wordt deze bekendgemaakt. “Het is dat leven in onzekerheid dat ondraaglijk wordt.”

We lieten een gebroken man achter die zondagmiddag. Iemand dit een zwaar tweede jaar als prins tegemoet gaat. De opdrachten zijn niet evident, de uitdaging is enorm en de stress ondragelijk. We vragen dan ook om onze prins een hart onder de riem te steken met een persoonlijke boodschap op zijn facebook wall. Een klein woordje van steun, een leuke foto als troost, een klein gebaar dat Vitsken doorheen deze moeilijke tijd helpt. Bieden op de hoekzetel in wit leder kan vanaf 250 euro via een privé bericht.

Geschreven door Pieter Bauwens

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%