Nies

Rio de savooi krijgt karnavaleske toets

today18 augustus 2021

Achtergrond

De aandachtige Savooi-volger zag het aankomend feestje al passeren. En is al geïnteresseerd of komt. Fantástico! Hier een stukje meer uitleg…

(Na)zomerse Savooifeesten met Rio de Savooi op zaterdag 11 september

Op zaterdag 11 september zijn het opnieuw Savooifeesten. Het Savooiplein wordt ondergedompeld in tropische sferen en Braziliaanse samba’s voor zomercarnaval 2021.

Carnaval, één van de hoogtepunten voor veel Ninovieters, kon helaas niet plaatsvinden vanwege de coronapandemie, maar de Savooifeesten staan klaar om een onvergetelijke zomereditie Rio de Savooi te organiseren. Op het Savooiplein klinken op zaterdag 11 september vanaf 18.00 uur de leukste salsa en samba zomerhits.

Tussen 20 en 22 uur treden de vrolijke percussionisten en danseressen van de sambastreetband Coco Ralado op. Ze brengen strakke sambaritmes verrijkt met funk, hip-hop, afro- en samba-reggaebeats en stonden al op de podia van talloze festivals zoals Couleur Café, Mano Mundo, Sfinks, Afro-Caribbean.

Verder krijgen enkele typische rituelen van carnaval een savooitintje: alle aanwezigen kunnen deelnemen aan de savooiworp en strijden voor de titel Prins Savooi 2021. Tussendoor kan iedereen terecht aan de bar voor een heerlijke caipirinha en bijpassend hapje.

Vanaf 22 uur wordt het feest helemaal op gang getrokken met het bal populaire. Duik in je kast voor je meest kleurrijke outfit, trek je dansschoenen aan en oefen alvast jouw samba skills!

Gratis en coronaproof
De Savooifeesten zijn helemaal gratis maar uiteraard ook gebonden aan de coronamaatregelen. Om er een fijn event voor iedereen van te maken, moeten alle aanwezigen aan de ingang een geldig CovidSafe ticket tonen. Zo kunnen op het Savooiplein de mondmaskers af en kan het feest beginnen. Hoe dit precies in zijn werk gaat, lees je hier zeer binnenkort!

Praktisch
Savooifeesten 2021 op zaterdag 11 september vanaf 18.00 uur.
Savooiplein, Ninove
Gratis festival

Geschreven door Gerrit Wijns

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%