Nies

Radio Ninove & ENKAAVEE op DAB+

today7 februari 2022

Achtergrond

Radio Ninove is vanaf nu ook via DAB+ te beluisteren. De zender zendt uit op 95FM in groot-Ninove, maar kan je vanaf nu ook digitaal ontvangen in het grootste deel van de provincie Oost-Vlaanderen.
Met DAB+ kiest de stadszender van Ninove voor een digitale toekomst.

Radio Ninove is sinds een jaar te beluisteren via 95FM in groot-Ninove, via het internet en via de Radio Ninove-App. Daar voegen ze vanaf nu DAB+ aan toe. Dat is een digitaal alternatief voor de klassieke FM-uitzendingen.

“Toen Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) aankondigde dat er een proefproject kwam waarbij lokale radio’s in Vlaanderen een jaar lang kunnen experimenteren met DAB+, zijn we meteen op de kar gesprongen”, zegt Ewoud Van der Poorten, stationmanager bij Radio Ninove. “Dankzij DAB+ kunnen Ninovieters ook buiten Ninove in de auto naar Radio Ninove blijven luisteren. Bovendien kunnen we de stad Ninove op een positieve manier naar buiten brengen, over de stadsgrenzen heen.”

Ook Carnaval Nienof krijgt dankzij DAB+ een groter podium. “Elke avond zendt ENKAAVEE hun carnavalsprogramma uit op Radio Ninove. Vanaf nu kunnen ook mensen uit de rest van de provincie die uitzendingen horen. Zo zijn we niet alleen relevant voor Ninovieters, maar ook voor mensen uit de rest van de provincie.” Het proefproject loopt 1 jaar, maar zal waarschijnlijk verlengd worden en zal op termijn een definitieve vorm krijgen.

Written by: Gerrit Wijns

Vorig bericht

Nies

Kalleballe Nienof krauigt er e zisterken bau!

Greut nies! Kalleballe Nienof krauigt er e zisterken bau! Kalleballe Oilsjt za ze noemen, ge kentj ze vanaf 11 febrewoeëre kommen bewondern en da alle dogen van 10u00 tot 18u00 want voeldje gau euk die kriebels in a tjieënen? ‘t Groesjte fieëst van ‘t joeër stoeët veneir veern de deer! De stoet za meskien nie passeern, moeër dammen oos van ‘t joeër al isj dobbel gonj verklieëjen, da kennemen auilen nau a zeggen […]

today2 februari 2022

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%