Nies

Rad kiest seniorenprinsj en prinsjes

today13 februari 2023

Achtergrond

De zoeël van Cloë zat stampevol, de zondag noeë de prinsjoeënstelling. Nie moeilauik, want woeër krauigde ver vauif euro nog een zjat kaffee, een mattetoeërt en een optreden van Dennie Christian?

“Niveraunst”, eure’k auile peizen. En dus: een zoeël vol tot in de nok.

De Stedelijke Fieëstkommisje eet dor tein ieëst nog twieë van eele leden gedekoreerd om da ze doeër al 33 joeër bau zenj: William Segers en Elie Ooghe. Proficiat maun’n, ver auile moed en zelfopofferink.

En tein was ’t de kiezink zelf: spellekes spelen, ne kwis, ge wetj wel. Tradieses meegde nie afbreken. Mor euk de Fieëstkommisje oo een verrassink in petto: het was, zeuwel bau de maun’n as bau de vrauven, gelauikstand. En dus moest er een rat kommen. Niet de rat die al drau dogen de keken van oze veske prinsj on ’t verdemmeleren is en euk gieën politieke rat, mor … ah wacht… ola, ik ben mis… en ik ven mauinen backspacetoets ier nie op da klavier… ja, foert, tein typ ik voesj… het was dus een RAD (mè een D) dat ooëtjslooëtjsel moest bringen wie dat er gink winnen… en de winnoeërs woeëren Rudy Van Laethem en Gratienne Van Craenenbroeck.

Skepen Marc Torrekens mocht eel’n tein versieren mè allemoeël dinges da ne prinsj droogt: ne mantel, ne steek en ver de prinsjes tein nog een skeun kreun.

Ooze prinsj en ooze kauizjer emmen die meensjken tein nog gefeliciteerd en tein wier er nog gedaunst tot in de vrigge irkes. Tot een ier of negen of zeu, want ja, vandoog was ’t weirkendag ei.

Nomes ENKAAVEE euk nog isj nen dikke proficiat oeën het veske senioren prinsjenpoeër!

Geschreven door Gerrit Wijns

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%