Nies

Prinsj vitsken heeft de sleutel in handen

today13 februari 2021

Achtergrond

Deze ochtend was het eindelijk zo ver. Prinsj Vitsken stond voor het krieken van de dag zijn kostuum al te strijken en zijn schoenen op te blinken. Burgemeester Tania De Jonge was ondertussen druk in de weer met haar zetel in gereedheid te brengen om te genieten van een weekje verlof. Klokslag 11 uur hadden ze afspraak met Pascal Carael die de machtsoverdracht in goede banen zou leiden.

Deze keer niet in de Plomblom, deze keer niet met ludieke sketches, deze keer zonder lekker door te zakken in de stad, wel deskundig in beeld gebracht door ENKAAVEE. De sleutel van de stad werd met veel vertrouwen in handen gegeven van onze Prinsj. Hij zal tot dinsdagochtend onze stad bestieren en onze alternatieve carnaval in goede banen leiden.

Bij een machtsoverdracht hoort traditiegetrouw een opdracht voor onze burgermoeder. Prinsj Vitsken ordonneerde dat Tania komende zondag carnaval moest vieren van bij haar thuis. Dit met alles er op en er aan: kostuum, hapjes, drankjes, ENKAAVEE en veel foto’s. Maar Tania was goed voorbereid. Zij had ook een oproep voor alle Ninovieters. Ook zij moeten hun verkleden en karnaval vollenbak vieren vanuit hun kot. Ze maken best zoveel mogelijk foto’s en sturen deze naar ENKAAVEE. De burgemeester kiest de beste 10 foto’s/filmpjes en deze mensen winnen een pakket met Ninoofse producten.

Zoals altijd ligt een lach en een traan bij karnaval dicht bij elkaar. De burgemeester stond stil bij alle karnavalisten die het afgelopen jaar zijn overleden, al dan niet aan Covid. Zij hield er aan om hier toch bij stil te staan. Dit krijgt zeker nog een plaatsje bij ENKAAVEE en ons monument Dingsken zal ons hierbij helpen. Daarnaast was er een verrassing voor Pascal en Herbert van de Karnavalraad en Lydia van de Raadsdames. Zij werden in de bloemetjes gezet voor hun respectievelijk 22, 22 en 44 jaar dienst. 

Geschreven door Gerrit Wijns

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%