Nies

Prins Vitsken, is voor de 2de maal aangesteld

today8 februari 2021

Achtergrond

Prinsj Vitsken voor tweede maal aangesteld als Prins van Ninove.
Voorzitter Pascal Carael en ceremoniemeester Giovanni Neckebroeck van de Koninklijke Karnavalraad, verzorgden samen met prinsen en presentatoren, de digitale prinsaanstelling op zaterdag 6 februari.

Ze hadden een verrassing in petto voor de carnavalisten. Tijdens de geresikleerde prinsaanstelling op carnavalsradio ENKAAVEE, werden fragmenten, die geselecteerd werden door alle leden van de Karnavalraad, vertoond van prinsen van de voorbije 11 jaar. Er werden enkele prinsen uitgenodigd om terug te blikken op hun prinsenjaar, en wat ze er aan herinneringen aan overhielden. Dit werd afgewisseld met carnavalshits, en er werden anekdotes verteld over dingen die in de loop der jaren gebeurden. De prinsen werden elk om beurt in de studio toegelaten, telkens nadat alles werd ontsmet, om het coronaproef te houden.

Primeur:

Maar de verrassing kwam er op het eind van de avond, toen de Pascal en Giovanni, prins Vitsken voor het tweede jaar op rij aanstelden als stadsprins.
Hij kreeg opnieuw zijn drie pluimen op zijn steek gestoken, en jaartal 2021 werd toegevoegd aan zijn prinsenband.
Hiermee is dit een primeur, want het is de eerste maal sinds de prinsaanstellingen, dat een prins tweemaal wordt aangesteld. Prins Vitsken zal dus een tweede termijn doen, tot de prinsaanstelling van 19 februari 2022. Op die dag zal zijn opvolger voor carnaval 2022 aangesteld worden.

Geschreven door Gerrit Wijns

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%