Nies

Prijzengeld 2022 terug verdeeld onder de groepen

today24 november 2022

Achtergrond

Toen de Roze Zondagstrein ook in 2022 beslist om in station Corona te blijven staan, reed er geen enkele groep voorbij de jurybanken. Geen punten, geen klassement, geen prijs. De Stedelijke Feestcommissie die jaarlijks een mooie som prijzengeld uitdeelt aan de carnavalsverenigingen bleef dan ook zitten met een zak geld.

Dat geld kon niet gewoon onder Eddy zijn matras blijven zitten. Hier moest een doordacht plan voor bedacht worden. De kopstukken van de SFC kwamen in spoedzitting bij elkaar en beslisten om hun geld te investeren in een paardenkoers (of was het een koehandel?). Jammer genoeg bracht nummer 75 geen geluk voor Pascal en de zijnen en gingen ze met verlies naar huis. 

De SFC werd de volgende vergadering overvallen door een blinde paniek. “Zo een activiteiten zijn eigenlijk geen kerntaak” riep er iemand. “Dit mag geen afbreuk doen aan het prijzengeld voor de uitbetaling van de carnavalsgroepen” klonk het bezorgd bij een ander. Gelukkig was Marc Torrekens net de stevigheid van het Oud Stadhuis aan het controleren en hoorde hij de klaagzang tot in detail. 

Marc – die normaal al eens uit zijn eigen zak bij zou durven leggen – ging naar de Gemeenteraad om eens te horen of die niet konden sponsoren. En ja hoor: alle schulden werden afgelost. Pascal moest wel beloven dat hij in het vervolg enkel nog succesvolle activiteiten ging organiseren en dat hij het prijzengeld van 2022 rechtstreeks aan de carnavalgroepen zou geven. 

Zo gezegd zo gedaan.
Op 22 november beslist de Gemeenteraad dat het prijzengeld van 2022 wordt uitbetaald aan de carnavalsgroepen die deelnemen aan de Roze Zondagstrein van 2023.
Niet volgens een rangschikking maar elke groep per categorie krijgt evenveel. De groepen zonder wagen hebben recht op 700 euro, de groepen met wagen op 1.550 euro. 

Ook de groepen die nieuw zijn in de stoet van 2023 krijgen een deel van het prijzengeld van 2022.
Zij zullen echter enkel recht hebben op deze toelage wanneer zij aan de hand van facturen/betaalbewijzen kunnen aantonen dat zij kosten hebben gemaakt voor de carnavalsgroep. Groepen dit zich niet opnieuw hebben ingeschreven voor de stoet van 2023 hebben geen recht op een toelage. 

Op vraag van PS van de SFC:
Omdat wij niets te verbergen hebben hierbij de initialen van de schrijver DF GDPR

Geschreven door Gerrit Wijns

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%