Nies

Op bedevaart… naar Nienof?

today7 februari 2023

Achtergrond

Ninovieters kaffeegieters… een beetje inwoner van onze stad weet vanwaar deze spotnaam komt… wij gaven de bedevaarders, op weg naar Halle, een “goei zjat kaffee”… die tijden zijn helaas grotendeels vervlogen en dus keren we dit jaar de rollen op: “die van Halle kommen nor Nienof!”

Op maandag 13 februari ’23 komt er een unieke samenwerking tussen Enkaavee / Radio Ninove (Ninove) en radio Victoria (Halle). Die avond zenden deze twee zenders live uit vanuit “In Den Keizer” van 20u tot 22u. Maar alles zal ook in beeld gebracht en uitgezonden worden door gruutemet tv.

Wat mogen de carnavalisten verwachten? Een unieke show met live optredens van Yves Segers en zowel Halse als Ninoofse carnavalisten, doorspekt met kwisjes, spelletjes en wistjedatjes over de twee carnavalssteden.

Vanuit Halle verwachten we een delegatie van minstens 80 carnavalisten, dus daarom doen we ook een warme oproep naar de Ninovieters: zak die avond in grote getale af – dat is de monjdag noeë de prinsjoeënstelling, dus de koeëter doeëvan zal wel al ooëtjgewerkt zauin – naar In Den Keizer en geniet van deze unieke show!

Deze show zal in Ninove te beluisteren zijn via de gekende kanalen Enkaavee.be, Radio Ninove 95FM of DAB+.
In Halle luister je via Radio Victoria 105.2FM , DAB+ of radiovictoria.be

Written by: Gerrit Wijns

Vorig bericht

Nies

Carnavalswandeling langsheen de raamtekeningen

Ook dit jaar worden de vitrines van de handelaars opgesmukt met een tekening van Luk Tas, Roderik Vanderkelen, Silke D'Hondt, Kristien De Grande en David Vandersmissen. 68 handelaars schreven zich in om op het raam van hun zaak een prachtige carnavalstekening te laten zetten. Dit jaar werden alle locaties in een plannetje gegoten zodat je ze kan ontdekken tijdens een wandeling. Een gedrukte versie van het plan kan je halen bij de […]

today6 februari 2023

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%