Nies

Ons Tania daagt de karnavalist uit!

today14 februari 2021

Achtergrond

Na een zware nacht radiomaken trok ENKAAVEE al vroeg richting Nederhasselt. Op deze Valentijnsochtend vond hij Tania De Jonge in peignoir en met krulspelden aan de ontbijttafel. Gisterenochtend was ze nog burgemeester van Ninove, maar nadat ze de macht overdroeg aan prinsj Vitsken, kijkt ze haar week met een lege agenda tegemoet. ENKAAVEE wou graag weten hoe ze haar dagen gaat vullen tot dinsdagmiddag 23 februari.

“Normaal ben ik druk bezig met te hollen van aperitiefconcert naar lunch meeting naar jubelarisviering tot partijbestuur bij Jackie.” steekt Tania meteen van wal. “Maar deze maand zal ik een weekje moeten afkicken van al dat vergaderen. Heel de tijd dat Visjken [prinsj Vitsken red.] de sleutel van onze stad in handen heeft, ben ik technisch werkloos.” 

Dat hier ook een week inkomensverlies mee gepaard gaat, is duidelijk te merken. Aan de ontbijttafel kunnen we niet aanschuiven aan rijk gevuld buffet, maar kunnen we slechts iets kiezen uit een klein doosje pralines. Uw reporter heeft daar alle begrip voor natuurlijk. Bij ENKAAVEE zijn we tevreden met elke kleine bijdrage die we van de stad krijgen.

Wat gaat Tania wel gaat doen de komende dagen heeft alles te maken met de opdracht die ze gaf aan de Ninovieters. Tijdens de machtsoverdracht riep ze alle inwoners op om wél carnaval te vieren. Corona proof natuurlijk, maar wel vollenbak het maximale eruit halen wat kan binnen de geldende maatregelen. “Ik wil zien hoe alle karnavalisten hun feest vieren komende zondag. Ik roep hen op om foto’s en filmpjes te maken van in hun kot. Verkleed, geschminkt, met een hapje en een drankje, alles erop en eraan.” 

En daar staat iets tegenover. “Ik kies de 10 beste foto’s of filmpjes en geef deze bubbel een mooie prijs”. Tania gaat deze week heel Groot-Ninove afschuimen en alle lokale handelaren bezoeken. Daar kiest ze de beste Ninoofse producten en stopt ze in een mooie geschenkmand. Schepen van feestelijkheden Marc Torrekens is al opgetrommeld om dit in een mooi papier te verpakken en er professioneel een strik rond te doen.

Tevreden zakt uw reporter terug af naar Ninove. Hij weet dat de karnavalisten Tania niet zullen teleurstellen. De Wortelkrabbers zullen carnaval vieren. Ze zullen genieten van een prachtige miniatuurstoet en van een heleboel andere mooie momenten op ENKAAVEE (raadpleeg ons programma op onze website) . En als ze niet kunnen buiten komen, dan vieren ze wel binnen. Het zal anders zijn, dat wel. Maar ne Ninovieter maakt er altijd het beste van.

Meedoen aan de wedstrijd van Tania doe je als volgt. Neem tijdens de miniatuurstoet een foto of filmpje van in je kot. Toon met deze foto hoe jij dit jaar carnaval viert. Je kan deze plaatsen op een facebookpost van enkaavee of je zend hem naar enkaavee.be of je stuurt het via een privé bericht. Tijdens de uitzending tonen wij alle binnenkomende foto’s!

Foto: Sophie Richez

Geschreven door Gerrit Wijns

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%