Foto's

Ninove beleefde een prinselijk weekend!

today5 februari 2024

Achtergrond

Zaal Cloë werd dit weekend een prinselijke zaal. Want dit weekend werd hier de allereerste G-prins van ninove gekozen, onze stadsprins Sammy aangesteld en de senioren prins en prinses verkozen.

Zaterdagnamiddag werd Maarten Longé (20) verkozen tot ‘G-prins’ tijdens de allereerste G-prinsverkiezing in ons land voor mensen met een beperking. Maarten heeft het syndroom van Down, maar is vooral een carnavalsliefhebber in hart en nieren.
Hij nam het op tegen  Steffi, Olivier, Pascal, Sven en Maarten. Zij stelden zichzelf voor via een voordracht of een liedje en namen ook deel aan een quiz. De show telde mee voor 70 % en de quiz voor 30 %.

Audio Mama maarten:

 • cover play_arrow

  Mama maarten-[AudioTrimmer.com]

 • cover play_arrow

  Prinsj Sammy

Achtenveertig jaar nadat zijn vader voor het eerst werd verkozen, is Sammy Van der Straeten (42) lid van carnavalsvereniging NKV Vantauidj Op Tasj of beter gekend als VOT aangesteld als de nieuwe prins carnaval Ninove.

Audio prinsj Sammy:

 • cover play_arrow

  Mama maarten-[AudioTrimmer.com]

 • cover play_arrow

  Prinsj Sammy

Voor de prinsessen- en prinsentitel hadden zich 20 senioren opgegeven, 10 vrouwen en 10 mannen. De toewijzing van de titels gebeurde ook nu aan de hand van een muzikale quiz en het Rad van Geluk. Op het einde kwamen Anita Piens en Luc De Beck als winnaars uit de bus.

We wensen alle prinsen een fantastische karnaval toe!
Voor de kinderprinsen is het nog even wachten, deze worden verkozen tijdens kinderkarnaval dat doorgaat op 17 Februari.
Meer info vind je hierover op de facebookpagina van de ridders in de wortelorde.

 

Geschreven door Gerrit Wijns

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%