Nies

Ninofske straffe kaffee viert Karnaval

today25 januari 2021

Achtergrond

Iedere carnavalist kent wel het verhaal van de kaffeegieters.
Buiten onze witkap heeft de Ninovieter niets van drank om te drinken, hiermee ben ik aan de slag gegaan zegt Jaro Goubert.

De bijnaam kaffeegieters is aan de Ninovieters gegeven door de mensen die te bedevaart gingen naar Halle. Zij hadden dus dikwijls al heel wat kilometers in de benen als ze Ninove bereikten, ze namen hier graag wat rust om terug op adem te komen. De Ninovieters staken de handen uit de mouwen om te tonen dat er hier goede koffie kon gedronken worden. De traditie is wat verloren gegaan maar dat wilt niet zeggen dat we niet meer kunnen genieten van een goeie “zjat kaffee”.

De straffe kaffee is een koffielikeur op basis van jenever met een alcoholpercentage van 19%. De likeur is online te koop via de webshop, maar zal ook in enkele Ninoofse cafés worden verkocht, waaronder De Nieuwe Klok, van zodra ze terug de deuren mogen openen.

Speciaal voor carnaval 2021 is er ook een speciale versie met een carnavalsetiket, genummerd en in een beperkt aantal. De kaffee is bedoeld om op te warmen, maar kan ook ijskoud gedronken worden. Een carnavalsfles kost 27 euro, een gewone fles 23 euro er zijn ook bijpassende glazen ter beschikking. Dit alles is te bestellen via www.nienofskestraffekaffee.be

Het fantastische karnavalsetiket

Geschreven door Gerrit Wijns

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%