Nies

Nienofs dialect en Carnaval ?

today18 november 2020

Achtergrond

Enkele Ninoofse Carnavalverenigingen vonden eigenlijk vanzelf opnieuw de weg naar onze Werkgroep Ninoofs Dialect en vroegen nu reeds naar de vertaling naar het ‘Nienofs’ van enkele teksten.
En ook al strooit Corona duchtig roet in het eten van het Ninoofse carnavalwereldje, de Carnavalgroepen en ook de plaatselijke radiozenders nemen allerlei initiatieven, het ene al ludieker of spitsvondiger dan het andere. Schitterend en hartverwarmend… En dus blijft de Werkgroep Ninoofs Dialect ook dit jaar haar diensten aanbieden om hen een handje te helpen in het formuleren, vertalen en corrigeren van alles wat ook maar in ons sappig dialect moet omgezet worden.

Aarzel niet om een mailtje te doen naar nienofsdialect@hotmail.com en we helpen hen maar al te graag.
En het Nienofs Dialectwoordenboek, het uithangbord van het ABN, het ‘Algemieën Bekoest Nienofs’, is ook nog steeds te koop in de Dienst Cultuur en de Toeristische Dienst van de Stad Ninove aan 20 € per exemplaar.

Written by: Pieter Bauwens

Vorig bericht

Nies

Steun Vitsken doorheen een moeilijk tweede jaar als Prins

Normaal moet Prins Vitsken bij de machtsoverdracht van de nieuwe prins een opdracht uitvoeren voor hij opgenomen wordt in de Prinsencaemere. Aan het begin van het nieuwe karnavalsjaar is het duidelijk dat er geen nieuwe prins komt in 2021. Vitsken blijft dus twee jaar prins. Toetreden tot de Prinsencaemere kan wel, als hij drie opdrachten tot een goed einde brengt. De ENKAAVEE NWS redactie tankte hun Wallaroos vol en snorde […]

today17 november 2020

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%