Nies

Nienofs dialect en Carnaval?

today17 november 2021

Achtergrond

Nienofs dialect en Carnaval ? Dat gaat heel goed samen.
Enkele Ninoofse Carnavalverenigingen vonden eigenlijk vanzelf opnieuw de weg naar onze Werkgroep Ninoofs Dialect en vroegen nu reeds naar de vertaling naar het ‘Nienofs’ van enkele teksten. Vorig jaar strooide Corona duchtig roet in het eten van het Ninoofse carnavalwereldje. De Carnavalgroepen en ook de plaatselijke radiozenders namen allerlei initiatieven, het ene al ludieker of spitsvondiger dan het andere. Schitterend en hartverwarmend was dat. Proficiat allemaal !
En dus blijft de Werkgroep Ninoofs Dialect ook dit jaar haar diensten aanbieden om hen een handje te helpen in het formuleren, vertalen en corrigeren van alles wat ook maar in ons sappig dialect moet omgezet worden. Aarzel niet om een mailtje te doen naar nienofsdialect@hotmail.com en we helpen hen maar al te graag. Het Nienofs Dialectwoordenboek, het uithangbord van het ABN, het ‘Algemieën Bekoest Nienofs’, is ook nog steeds te koop – exclusief- in de Toeristische Dienst van de Stad Ninove aan 20 € per exemplaar.

Written by: Gerrit Wijns

Vorig bericht

flipken en marie

Foto's

Wie o Wie zijn Flipken en Marie?

Op donderdag 11 november 2021, tijdens de opening van het carnavaljaar, werden in zaal Cloë de twee nieuwe mascottes van de Ridders in de Wortelorde officieel voorgesteld: Flipken en Marie. We hadden ze in het verleden al eens gezien, zij het in 2D… maar nu waren ze er echt… in levende lijve! Ze deden een dansje voor het publiek op de tonen van een kersvers lied.   Het idee van […]

today14 november 2021

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%