Nies

Machtig!, Uniek! of Kaljn?

today14 maart 2021

Achtergrond

Grafisch ontwerper Koen startte vorig jaar met een eigen kledinglabel ‘The Monkey Rebel’, onderdeel van zijn grafisch bureau Eventures dat zich normaal bezighoudt met reclame en drukwerk. “The Monkey Rebel was een creatieve oplossing in coronatijden. Door corona ligt de evenementensector en de horeca stil, terwijl we voor tachtig procent van onze inkomsten afhankelijk zijn van die sectoren”, vertelt Koen. Hij startte met een ‘Nienofs Dialect Collectie’, waarbij T-shirts werden bedrukt met opschriften in het Ninoofse dialect, zoals ‘Simpel Doëf’, ‘Bieëst’, en ‘Lieërekoeërd’. Die collectie was meteen een schot in de roos.

De nieuwe, beperkte collectie is vooral gericht op carnavalisten. “Toen Enkaavee in november van start ging met uitzenden heb ik onmiddellijk T-shirts en waardebonnen geschonken die ze mochten verloten, om hen te steunen. Het Ninoofse dialect is ook nooit ver weg bij een carnavalsradio, dus ik vond dat wel passend. Ook de voorbije maanden ben ik promoties blijven doen voor Enkaavee. Op een bepaald moment kreeg ik van mensen de vraag of ik geen T-shirts van Enkaavee kon ontwerpen. Eerst heb ik T-shirts gemaakt voor de medewerkers van Enkaavee, met hun uitspraken en logo. Nadien wou ik nog meer doen om hen te steunen, want zij zijn volledig afhankelijk van giften en sponsors. Zo kreeg ik het idee voor de ‘Limited Enkaavee Collection’. De T-shirts en hoodies uit die minicollectie zijn bedrukt met de gekende Enkaavee-stopwoorden ‘Subliem’, ‘Machtig’ en ‘Kaljn’.”

Carnavalisten steunen

Wie een T-shirt of hoodie koopt, steunt de werking van Enkaavee. “We willen iets terugdoen voor wat zij hebben gedaan tijdens de carnavalsperiode en op deze manier kunnen de carnavalisten hen ook bedanken en steunen, zodat ze hun werking ook volgend jaar kunnen voortzetten. Per verkochte T-shirt schenken wij 6 euro aan Enkaavee en per verkochte hoodie 10 euro om hen op die manier financieel wat te kunnen steunen. We hopen zoveel mogelijk carnavalisten te bereiken”, aldus Koen.

Goed nieuws normaal kon bestellen nog tot 21 maart, Maar door het grote succes is dit nog geldig gedurende de ganse maand! Bestellen kan via www.themonkeyrebel.be. Een T-shirt kost 20 euro voor volwassenen en 18 euro voor kinderen, een hoodie 40 euro voor volwassenen en 35 euro voor kinderen.

Geschreven door Gerrit Wijns

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%