Nies

Kruiwagenrace De Charels

today16 september 2021

Achtergrond

Op zaterdag 2 oktober 2021 vanaf 14 uur organiseert MKKV De Charels hun allereerste kruiwagenrace op het Gemeenteplein in Meerbeke. ENKAAVEE sprak met Jonas Kellens, één van hun leden.

ENKAAVEE: Vanwaar komt het idee van een kruiwagenrace?

Jonas: Het idee kwam van voorzitter Daan De Dijn, die een filmpje had gezien van zo’n wedstrijd. Nadat hij het getoond had aan de rest van de groep, reageerden zij dolenthousiast en waren ze bereid om zoiets naar Ninove te brengen.

ENKAAVEE: Hoe zit de race in elkaar? 

Jonas: Het is de bedoeling dat er in duo’s geracet wordt en dat ieder teamlid op het parcours acht pinten consumeert. Je moet dus wel minstens 16 jaar zijn om deel te mogen nemen. Er kunnen verschillende prijzen gewonnen worden zoals een zuipbeker, de best versierde kruiwagen en outfit. En alles wordt opgeluisterd door de professionele mannen van Enkaavee, die voor de jurering zorgen, het geheel aan elkaar praten én de juiste muziek door de boxen zullen laten knallen. Ook voor de kleintjes voorzien we animatie in de vorm van springkastelen. 

ENKAAVEE: Super! Maar… acht pinten… dat is niet weinig!

Jonas: Neen, maar we hebben een EHBO-post ter plekke voor de mensen voor wie het parcours toch “te zwaar” wordt, na een tijdje…

ENKAAVEE: En ieder duo brengt dus zijn eigen kruiwagen mee, neem ik aan?

Jonas: Dat kan zeker, maar je kan er ook eentje huren voor 10 euro extra. De inschrijvingsprijs bedraagt dus 20 euro, maar voor 30 euro hoef je dus zelf je kruiwagen niet van stal te halen. 

ENKAAVEE: Werken jullie met inschrijvingen?

Jonas: Inderdaad, er kan vooraf ingeschreven worden en dat raden we ook aan. Dat kan via deze link: https://forms.gle/BfXQ8rgddzcWW3VW8 Op de dag zelf zal je ook nog kunnen inschrijven, maar toch liever vooraf. 

ENKAAVEE: Dat belooft alweer een fijn feestje te worden! Veel succes Charels!

 

Geschreven door Gerrit Wijns

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%