Nies

Karnavalswereld in rouw om Koizer Kamiel

today6 juni 2021

Achtergrond

Bij onze karnavalsburen in Aalst, is donderdagmiddag Kamiel Sergant overleden, beter gekend als Keizer Kamiel. Hij werd prins in 1963, 1966 én 1968 en was een boegbeeld voor elke Ajoin. Zo ook voor Frank Van Rymenant, zelf prins karnaval in 1989 bij de Aalstenaars en in februari nog te gast in onze Enkaavee studio voor het programma “Woeërom? Doeërom!”, die met de volgende mooie woorden op social media afscheid neemt van Kamiel:

“Batoid insj Auverecht gelék dat nen echten Ajoin past mor mé het hert op de zjuste plosj , giejn foefkes en recht deir zjie en soms gralék ambetant vér miejneg tal van poletiekers die der kennen van mei spreiken .

Gekost op elke vierkante meiter van ons iejnege Stad , en moeste nog een miraukel oit a maa geschidderd emmen ge stond hier op elke schaa.

Kamiel , Bedankt ver wa dagge gedoon etj en achter lotj , als vrindj ajoin en carnavalist mor sertoe als mensj , het goot a goed Kammeroot , voorwel en tot in den drooi gelék dammen zeggen.”

Kamiel Sergant was fietsenmaker in het dagelijkse leven, stichtte de liefdadigheidsorganisatie Mensen voor Mensen en werd in 2012 door Koning Albert benoemd tot commandeur in de Kroonorde…maar voor vele karnavalisten, overal te lande, zal hij voor altijd herinnerd worden als de Koizer van de lach, de satire en ‘t volk en voor zijn befaamde woorden “weir Doeng voesj?!”

Kamiel Sergant werd 86.

Langs deze weg willen wij van Enkaavee in naam van alle Ninovieters ons medeleven betuigen aan familie en vrienden van Kamiel…rust in vrede…

Geschreven door Gerrit Wijns

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%