Nies

Karnavalraad blijft niet bij de pakken zitten.

today12 november 2020

Achtergrond

De karnavalisten beleefden gisteren geen elf november zoals gewoonlijk. Ook voor Pascal Carael, de voorzitter van de Koninklijke Karnavalraad, was dit een dag in mineur. Toch trok hij voor de 38ste keer op rij zijn kostuum aan en belde tussen twee Witkappen door even met Enkaavee.

Het was snel duidelijk dat Pascal en de Raad niet bij de pakken blijven zitten! “Wij gaan het maximale doen om karnaval levendig te houden in deze moeilijke tijden”. Toen presentator Gerrit vroegen wat er allemaal op de agenda stond, vielen we bijna van onze stoel.

Nog dit jaar zal de Raad de winnaar van de ontwerpwedstrijd voor de karnavalsaffiche bekend maken. Niet op een groot podium, maar rechtstreeks in de live show van Enkaavee. Daarnaast volgt er volgend jaar rond Pasen een grote wandelzoektocht voor alle karnavalisten en Ninovieters. Presentator Glen ging bij dit nieuws al uit het dak, maar toen pas dropte Pascal zijn bommetje.

De Raad zal alsnog een stoet organiseren in de loop van volgend jaar. “We kunnen niet zomaar een jaar overslaan, de karnavalisten moeten ook in 2021 kunnen buitenkomen”. Pascal verzekerde dat de stoet voor elke groep mogelijk zal zijn en geen grote financiële kost met zich zal meebrengen. “Het doel is te zorgen dat we geen karnavalgroepen verliezen in deze moeilijke tijden”. Het hoe en wat van de stoet wordt later meegedeeld als er meer zekerheid is over de coronamaatregelen.

Pascal haakte niet in vooraleer zich te richten tot alle karnavalisten “ik wens dat iedereen gezond blijft en iedereen zijn vrienden en familie gespaard worden”. Afsluiten kon niet anders met de woorden “alaaf, alaaf, alaa!f”.

Geschreven door Pieter Bauwens

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%