Nies

Ist ne maun of ist een vrau?

today1 februari 2021

Achtergrond

“Besteuh…karnavalisten” Zo begint Pascal Carael steevast zijn speech zaterdagavond drie weken voor karnaval. Als voorzitter van de Koninklijke Karnavalraad heeft hij de taak om de nieuwe prins aan te stellen. Elke karnavalgroep hoopt dat hij uit hun rangen komt, elke karnavalist weet zeker wie het wordt. Iedereen staat op te toppen van zijn tenen. Tot ze eindelijk de verlossende woorden horen:  “…zijn doorluchtige hoogheid, prins …”.

Dit jaar kan Pascal niet plaatsnemen in zijn redenaarston. Gelukkig kan hij wel terecht aan de tafel van ENKAAVEE. Daar blikt hij terug op de laatste 10 jaar prinsaanstelling. Dat doet hij niet alleen. In zijn kielzog volgen tal van prinsen die elk hun verhaal brengen hoe ze dit moment beleefd hebben. Voor wie die herinneringen wat wazig zijn, brengt Pascal een grote hoop foto’s en filmpjes mee. Zo kunnen we zaterdag toch de sfeer van dit heilige moment tot in jouw huiskamer brengen.

Foto’s Koninklijke karnavalraad, Giovanni Neckebroeck – Hilde Bayens

De voorzitter klonk aan de telefoon alvast enthousiast over zijn bezoek: “Ik geef zaterdag al mijn geheimen prijs. Ik vertel over de manier waarop we de winnaar kiezen, toon onze shortlist voor de komende jaren en geef een kleine pronostiek voor 2022”. Jammer genoeg had uw reporter Pascal Carael, de voorzitter van Miss Aardbei-verkiezing, aan de lijn. Hopelijk geeft onze Pascal zaterdag evenveel prijs als zijn collega uit Liedekerke.

Ontdek alles over de prinsaanstelling zaterdag 30 januari va 18 uur tot 23 uur op ENKAAVEE via enkaavee.be.

Geschreven door Gerrit Wijns

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%