Nies

Het wonder is geschied! Dweis en Overegt… stoppen niet!

today22 november 2021

Achtergrond

“I’m back” zei Arnold Schwarz… Arnold Zwarsch… allez, hoe schrijft ge dieë mens zijne naam? Ge weet wel, dieën bodybuilder die geboren is in Oostenrijk maar dan uitgeweken is naar de Verenigde Staten van Amerika, hè. Awel ja, die heeft zo in een film meegespeeld over een robot en daarin zei hij “I’m back”. Waarover had ik het nu eigenlijk? Aja! In ons overzicht van groepen die stoppen en andere groepen die in de plaats kwamen, was, geheel tegen onze wil in, een foutje geslopen. We hadden immers vernomen dat de groep ‘Dweis en Overegt’ zou stoppen. Niets is minder waar! Ze zijn herrezen! 

“Just gelèk as ooz’ Hieër!” Zou mijn grootmoeder gezegd hebben. 

Enkaavee ging geheel volgens de laatste coronamaatregelen in gesprek met de nieuwe voorzitster, Kim De Brauwere.

ENKAAVEE: Kim, vertel eens. Dweis en Overegt stopt dus niet?

KIM: Inderdaad. Het was nooit onze intentie om niet meer deel te nemen aan carnaval Ninove. Dit bericht kwam van mensen die de groep hadden verlaten en ons hiermee wilden uitschakelen. 

ENKAAVEE: Fijn dat jullie er toch nog zullen staan. In welke categorie zullen jullie dan te zien zijn?

KIM: Wij waren oorspronkelijk ingeschreven als groep zonder wagen, maar door uitschrijving door bepaalde personen starten we volgend jaar als losse groep buiten categorie. We doen dit met als doel om terug aan te sluiten als vaste groep zonder wagen. 

ENKAAVEE: En hoe ziet Dweis en Overegt er nu uit? 

KIM: Wij zijn een vrij jonge groep met een grote jonge kern (de jongste is 12 jaar jong en de oudste behoren tot de leeftijd 50+). Onze groep bestaat uit doorwinterde carnavalisten die graag een feestje bouwen. 

ENKAAVEE: En hoe kijken jullie naar Carnaval Ninove 2022?

KIM: Wij kijken er enorm naar uit omdat dit het eerste jaar zal zijn dat wij uitkomen als groep en dat wij ons kunnen laten zien. 

 

ENKAAVEE: Okee! Dan kijken wij er ook uit naar uit! Veel succes!

Geschreven door Gerrit Wijns

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%