Nies

Herfst- of carnavalskriebels bij Pascal Schietecat?

today13 november 2020

Achtergrond

Bij Pascal Schietecat, voorzitter van de Stedelijke Feestcommissie, staken rond 11 november de herfstkriebels op. Of waren het eerder carnavalskriebels? Alleszins, hij zat met iets in zijn maag. Om elf uur en elf kon hij zich niet meer houden en gooide hij een filmpje online op facebook. De nieuwsredactie van ENKAAVEE wou dit voor geen haar missen. 

Traditiegetrouw geeft Pascal zijn ludieke speech van achter “de redeton”. Maar dit jaar konden we via facebook mee een kijkje nemen binnen in zijn ton. Gelukkig was daar meer dan plaats genoeg voor alle carnavalisten. Er was zelfs nog ruimte voor wat kaarsjes en een gezellig decor. Zoals Pascal zelf zei: “enkel nog een Kerstboom en het is de Kersttoespraak van de Koning”. 

In de besloten ruimte van zijn ton nam de voorzitter het hart op de tong. Hij scheen zijn licht op de vele dingen die moeilijk tot zelfs fout lopen in dit atypische jaar. De moeilijkheden veroorzaakt door corona stonden hierin centraal. Vooral de manier waarop de extra subsidies worden toegekend kan voor hem niet door de beugel. “Voor de Feestcommissie zijn alle groepen belangrijk. We zagen dan ook liever een solidaire verdeling en geen verdeling op basis van de uitslag van vorig jaar”.

Uw favoriete carnavalsradio kreeg ook een eervolle vermelding in zijn toespraak. Pascal stond even stil bij de uitbreiding van ons ENKAAVEE-team. Hij wou zelfs graag meebouwen aan ons verhaal en deed meteen een suggestie voor een wandelprogramma “Van de Kareljekes in de Moor”. Jammer genoeg moeten we de voorzitter teleurstellen: onze programma’s liggen al even vast. Maar we houden de suggestie in gedachten en zullen deze links en rechts wel eens kunnen gebruiken.

Soms dacht onze nieuwsredactie: “nu ziet Pascal toch spoken”. Maar toen we wat beter keken, bleken dit gewoon fotootjes te zijn die werden geprojecteerd naast de voorzitter zijn hoofd. Alleszins, de toespraak is zeker de moeite waard om te bekijken. Je vindt ze integraal terug op het facebookprofiel van Pascal Schietecat.

Written by: Pieter Bauwens

Vorig bericht

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%