Nies

GEEN PRINSAANSTELLING OP 19 FEBRUARI: “MAAR ER KOMT EEN NIEUWE PRINS”

today4 december 2021

Achtergrond

De prinsaanstelling, op 19 februari 2022 in eventhal Cloë, zal niet doorgaan.

Maar er komt wel een nieuwe prins. “Vorig jaar is het ook gelukt, dus nu zal ons dat ook lukken”, zegt Pascal Carael. “Nu hebben wij en de nieuwe prins meer tijd om ons voor te bereiden op een alternatief.” Een aanstelling zal er wel komen, maar met hoeveel mensen erbij zullen zijn, weten we nu nog niet.

“Het is voorlopig nog koffiedik kijken”, zegt Schepen van Evenementen Marc Torrekens (Open VLD). “Ga je kunnen zitten, ga je iets kunnen drinken, is het met mondmasker of niet?” Volgens Carael is dat de reden waarom er zo lang gewacht wordt. “Hoe langer we wachten met alternatieven te organiseren, hoe groter de kans dat we niks moeten annuleren.”

Te vroeg

“Ik blijf erbij: het zal altijd te vroeg zijn voor iemand”, zegt de burgemeester. “Vorige keer hebben we op 15 augustus besloten om het te annuleren. Als ik morgen zeg dat we annuleren, zou het ook te vroeg zijn. Alles hangt af van de besmettingscijfers en de boosterprik die we gezet hebben.”

Written by: Gerrit Wijns

Vorig bericht

Nies

CARNAVAL NINOVE 2022: BESLISSING VALT OP 5 JANUARI

Op 5 januari valt de beslissing of Carnaval Ninove 2022 kan doorgaan of niet. “Er loopt nu al een bevraging, voor het geval dat we moeten uitstellen, wanneer de carnavalisten zelf een uitgestelde carnaval willen vieren”, zegt Schepen van Evenementen Marc Torrekens (Open VLD). “De carnavalisten worden in ieder geval betrokken bij de beslissing”, vult burgemeester De Jonge aan.

today3 december 2021

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%