Nies

#enkaaveevaksineert…

today9 juni 2021

Achtergrond

Ik laat me vaccineren, tein kenne men noste joar weir wettelverbranning organiseren” Het zinnetje bij de foto van Hans, Den Belleman, voor de vaccinatiecampagne van de stad is bij de karnavalsgezinde Ninovieters niet op een koude steen gevallen. Niet de reden waarom hij zich laat vaccineren deed de wenkbrauwen fronsen, wel de schrijfwijze van ons Nienofs dialect..of was het Oilsjters? Of nee..Brussels? Brakels misschien?? Niemand die het weet, ook de talenknobbels die we aan 85 euro per uur ingehuurd hebben om het dialect te ontcijferen zaten na 5 uur nog altijd met hun handen in hun haar. Weggegooid geld dus, die 427,5 euro. Het enige wat wij bij Enkaavee konden doen, na elk 19,43 euro te hebben uitgelegd om die talenknobbels te betalen, was dan maar zelf een foto vaksinoeësjekampanje op poten zetten. Eentje waar de karnavalist centraal staat! “As ‘t stad ‘t nie doet, doemen ‘t wauilen wel” zullen er een paar slimmerikken gedacht hebben bij Enkaavee. En kijk, luttele dagen later sijpelen de eerste ludieke karnavalsfoto’s door via de facebookpagina van Enkaavee…en dat zónder communicatieverantwoordelijke, zónder de karnavalist te vergeten en vooral zónder schrijffouten! En ook zonder ervoor betaald te worden, maar daar gaan we nu niet moeilijk over doen hé zeg, geld is immers niet belangrijk…die schrijffouten, díe zijn belangrijk! Ah neen zeker! ‘t Is toch waar hé.. 

Enfin, de foto’s, waar alle Enkaavee leden hun eigen reden van vaccinatie geven én uitbeelden, zullen elke dag gepost worden op de Enkaavee pagina op facebook en iedere karnavalist kan ook meedoen door zelf een (nieuwe!) foto te maken en zijn of haar reden te geven van vaccinatie en die te posten op de pagina van Enkaavee. De twee leukste foto’s maken kans op een unieke prijs! 

En ondertussen op de stoffige kantoren van de stad: het zinnetje van Hans werd verbeterd en aangepast op magistrale wijze…ze hebben de schrijffouten vakkundig verplaatst naar een ander woord…zucht…

De finale versie
Zoek de fout in de eerste versie

Geschreven door Gerrit Wijns

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%