Nies

ENKAAVEE redt Sinterklaas!

today22 november 2020

Achtergrond

Gisteren kreeg de ENKAAVEE NWS-redactie een belangrijke telefoon. Iedereen van het ENKAAVEE-team werd dringend naar het hoofdkwartier gevraagd. Alles was top secret. Het enige wat ze de redactie kon vertellen, was dat het uitermate belangrijk was voor alle kleine karnavalistjes. Wij doen natuurlijk alles voor de karnavalisten. We zetten onze Leovinci op onze Wallaroo en snorden tegen dubbele snelheid naar ons hoofdkwartier.

Het was presentator Gerrit die ons opwachtte aan de deur. Hij had een grote verrassing voor ons, zei hij. Hij moest eerder die week met zijn vrienden van de brandweer uitrukken voor een bijzondere oproep. Een man was vast komen te zitten in een schoorsteen. Iets later een nieuwe oproep. Een oudere man was met zijn paard in de gracht gesukkeld. De man was heel onverzorgd en het paard was duidelijk dronken. Toen ze de twee mannen en het paard naar de kazerne brachten, viel Gerrit zijn frank. Zij hadden net de enige echte Sinterklaas en zijn paard uit de gracht en Zwarte Piet uit de schouw gehaald. 

We konden de goedheilige man interviewen en hij deed zijn volledige verhaal. “Toen de coronapandemie uitbrak, zagen we de bui al hangen. Een boottochtje is geen essentiële verplaatsing, wij zouden nooit kunnen uitvaren. Dus geen feest, geen snoep, geen cadeautjes. Toen Spanje in lockdown ging, lieten we ons volledig gaan.” De Sint vertelde ons een verhaal van lockdownparties in zijn kasteel. Zwarte Piet at alle snoep op, Slechtweervandaag dronk de hele wijnkelder leeg en de Sint ging voor zes maand niet in bad.

Ik ben meteen in actie geschoten.”  vertelt Gerrit. “Ik bracht ze alledrie onder in ons hoofdkwartier. Zwarte Piet kon ik helpen met een streng dieet. De Sint zijn baard werd uitgekamd en een warm bad deed wonderen. Met Slechtweervandaag heb ik een lang en goed gesprek gehad, uiteindelijk hebben we samen beslist om niet meer te drinken in het verkeer.” 

Als blijk van grote dank, zal de Sint de dag voor zijn verjaardag langskomen in de ENKAAVEE-studio. “Dit team van fantastische mensen zorgt dat één van de grootste tradities van onze stad toch doorgaan. Het zal natuurlijk een jaar zijn zonder een grote optocht, zonder de vele mensen aan de kant van de straat, zonder het grote kinderfeest waar iedereen elk jaar naar uitkijkt. Maar dankzij ENKAAVEE en hun vrienden van Sint TV kan ik toch bij alle grote en kleine karnavalisten zijn”.

De Sint zal zaterdag 5 december van 14 tot 17 uur een live show doen op de facebookpagina van ENKAAVEE.

Het zou leuk zijn moesten alle karnavalistjes mooie foto’s, filmpjes en dansjes naar me sturen. Ik toon die met veel plezier tijdens mijn show.

Alle inzendingen kan je sturen naar sinttv@enkaavee.be. Of de Sint, Zwarte Piet en Slechtweervandaag fit genoeg zijn om die avond cadeautjes rond te brengen, kom je te weten tijdens onze live show.

Geschreven door Pieter Bauwens

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%