Nies

ENKAAVEE komt isj visken: zitj er bau auilen ne zjubeloeëris tisken?

today24 januari 2021

Achtergrond

Het getal elf staat van oudsher bekend als het dwazen- of narrengetal. Daarom speelt het een belangrijke rol in carnaval. Ook in Ninove dragen de karnavalisten het getal in hun hart. In elke stoet zie je verwijzingen naar het getal. 

Dit jaar kunnen we in onze stoet niet pronken een speciale jubilee. Daarom wil ENKAAVEE jou de kans geven om jouw veelvoud-elf-verjaardag in de kijker te zetten.

Bestaat jullie groep 11 jaar, staat jouw voorzitter al 22 jaar aan het roer, was je 33 jaar geleden prins, liep je 44 jaar geleden jouw eerste stoet of heb je je al 11 dagen niet gewassen? Elke reden is goed om jouw zjubelee te vieren!

Stuur ons een berichtje op info@enkaavee.be of via onze facebookpagina.

Misschien mag jij dit heugelijke nieuws komen vertellen in onze studio op Zaterdagavond 30/01.

Written by: Gerrit Wijns

Vorig bericht

affiche

Nies

De affiches zijn er!

Vandaag Zaterdag 23 januari is de koninklijke karnavalraad gestart met de bedeling van de karnavalsaffiche. Desondanks dat er geen "officiële" stoet is dit jaar, wou de karnavalraad graag de traditie van de affiche in stand houden! Zoals we al weten was de winnaar Koen Van Op Den Bosch van "van 't alverdrau donker". Hij zegt zelf zeer fier en vereerd te zijn dat zijn affiche in het straatbeeld zal opduiken. […]

today23 januari 2021

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%