Nies

ENKAAVEE BLUST UW BRANDJES (MET EEN GRATIS BRANDBLUSSER!)

today14 juni 2023

Achtergrond

Elke doorwinterde carnavalist weet het wel: in de periode rond ons grootste volksfeest bij uitstek durven de zenuwen al eens de kop op te steken, waardoor er hier en daar een brandje dient geblust te worden. Figuurlijk dan. Letterlijk gezien hopen we dat het enige zwart dat we tegenkomen, het welgekende “tandzwet” is. Of een randje verbrande pizza.

Daarom wil ENKAAVEE een “skeun geste” doen naar alle carnavalgroepen: in samenwerking met Somatie bieden wij elke Ninoofse carnavalvereniging één gratis schuimblusser ter waarde van 220 euro.

 

We deden een interview met ons eigen en dat was nog plezant ook:

 

Dag mannen en vrouwen van Enkaavee… zeg het eens… een brandblusser begot! Hoe komt ge daar bij?

Jajong ja… wauilen emmen altauidj gezeid dammen d’er veer de karnavalisten willen zauin… dus da betje geldj dammen emmen, doemen derekt op on auilen. En oeën drank. Mor da leste moeje d’er nie bau skrauiven ei.

Zeker niet. En hoe zijn jullie daar aan geraakt? Zijn die van de “camion” of beter, de pompier gevallen? (lacht met zijn eigen mop)

Awel, bau SOMATI, dat is dus een bedrauif da brandblissers mokt en verkupt, zitj er ieënen damme wauile goe kennen. De Kjell Bogaert, van Skelmerau. En via dauen sjarel emmen wauilen dus nau skooëmblussers kennen op de kop tikken. Nie letterlek ei, want tein zenj ze kapot.

En die delen jullie nu uit aan alle carnavalgroepen. Chique dinges!

Mieëster Tim: 2017! Prinsj Werner!

Ja, ’t is al goed, mieëster. Aja wauilen dieëlen dat ooëtj… op oos eetink ei!

Juist ja! Jullie organiseren een heuse barbecue!

ENKAAVEE2    ’t Zal wel! Dus: kom geweun nor oos eetink op 16 en 17 juni in De Linde in Mieërbeek en doeër krauigde dus auen skooëmblusser verniet! Lotj oos oepen dat da nies ier em verspredj as e leupend virken… ej’em? Ei? E virken?

Ik denk het wel. Alvast nen dikke merci voor jullie gul gebaar!  

Wat houd deze actie dan concreet in?

Start met een gerust hart het nieuwe carnavalsjaar en haal jouw gratis brandbluser.
Kom naar ons eetfestijn op vrijdag  16 en zaterdag 17 juni 2023 (gewoon ophalen, iets drinken of iets eten. Alles is mogelijk) en ontvang jouw blusser op simpel vertoon van een naakt lichaamsdeel naar keuze.

Enkaavee nam een onderhoudscontract voor alle toestellen, zo houden we de onderhoudskosten extra laag.  Breng jaarlijks jouw toestel naar enkaavee (woensdagochtend na karnaval om 7u s morgens bij de Carre) om het te laten keuren. De jaarlijkse kostprijs hiervoor bedraagt 10 euro. Om de vijf jaar is er een groot onderhoud voorzien voor kostprijs van 50 euro.

En dankzij ENKAAVEE hoor je dit nooit meer in jullie werkplek!

  • Er brandt een vuur diep in mij, en dat vuur komt door mij
  • Voor het eerst in mijn leven, laste ik een remork, oooh oooh oooh, dat nooit niet meer. Vuurwerk! Vuurwerk!
  • Wij roepen de brandweer, wij roepen de brandweer, want als het brand dan wordt het veel te duur
  • Come on baby light my fire, time to set the sjaar on fire
  • Oooo-ooo-oooh den hangaar is on fire
  • Ik doe alsof er niets gebeurd, maar ‘k ben gescheten, ik wil niet dat het verder gaat, maar tis te laa-aat. Dit is een noodgeval

Geschreven door Gerrit Wijns

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%