Nies

DE STOET GOEËT DEER (weeral)!

today31 januari 2022

Achtergrond

Het wonder is geschied… mirakels gebeuren! De stoet gaat door! En dan nog wel een week vroeger dan verwacht! En op een zaterdag! Om het met de woorden van prins Dirk te zeggen: “Wie oo da nau gepeisd?” 

Waar we enkele weken geleden nog diepbedroefd het hoofd lieten zakken bij het horen van het nieuws dat Carnaval Ninove 2022 (opnieuw) werd afgelast, mogen we nu enkele vreugdesprongen maken, want er zal toch een stoet passeren… Allez… ’t is te zeggen…  op zaterdag 26 februari 2022 zal een bonte stoet van 18 groepen – je mag ook ‘ploegen’ lezen – en dus niet minder dan om en bij de 250 verklede wielrenners doorheen onze Wortelstad rijden. Niet enkel fietsers zult u die dag zien voorbijrazen, neen, ook meer dan 20 prachtige wagens, versierd met wielen en fietskaders allerhande, zullen onze stede doorkruisen met een apotheose aan de tribune op de Onderwijslaan. 

Als klap op de vuurpijl liet de organisatie, samen met stad Ninove, ook weten dat publiek in de aankomstzone toegelaten is! Breng uw plastic zakje maar mee om al die bidons in te verzamelen, want zo’n koers heeft bij wijlen soms ook een beetje weg van een reclamestoet, niet waar? Dat dit wielerfeest een hoop volk op de been zal brengen, mag geen verrassing zijn. Vlamingen blijven een wielerminnend volk. Wie herinnert zich niet de aankomst van de Omloop in 2020, nog voor de hele coronaheisa, met het volk aan de finish… rijen dik!

Wat zijn we blij dat dit weer kan én vooral fier dat onze eigenste Geo De Cleer, Senior Ridder én medeorganisator van de aankomst van de Omloop, hiervoor mede verantwoordelijk is. Tevens zijn we als fervent wielerfanaat blij dat onze eigenste schepen van sport mee gezorgd heeft voor deze toeristische sportieve trekpleister! Merci Marc! Mocht ons stadsbestuur The A-team zijn, dan was hij zeker Mister T

Kleine domper op de feestvreugde: de VIP-tent zal er helaas niet staan, omwille van ondertussen al zeer gekende en afgezaagde redenen. Laat dat echter niet aan uw wielerhartje komen, want echte sportliefhebbers staan al eens graag een paar uurtjes in de kou om hun favoriet te zien schitteren. 

 

Maar dit is niet alles! Net als vorig jaar zal het stadsbestuur ook nu proberen de band met carnaval te behouden. Naast een wielerstoet, staan ze open voor andere alternatieven. Er wordt bekeken welke alternatieven haalbaar zijn, en wanneer. Voor al jouw ideeën één adres: dienst evenementen. Je kan ze bereiken op evenementen@ninove.be 054 50 52 85.

Written by: Gerrit Wijns

Vorig bericht

Nies

Toch wagens door het centrum tijdens carnavalsweekend?

Het wonder is geschied! Het stadsbestuur heeft na lang wikken en wegen een beslissing genomen. Geen makkelijke opgave die ze kregen voorgeschoteld. Met grote macht komt grote verantwoordelijkheid. Zij hebben geluisterd naar de bevolking en zorgvuldig alle risico’s afgewogen. Na lang beraad hebben ze de knoop doorgehakt. Weinigen durfden het nog dromen, maar in het carnavalsweekend rijden er toch wagens door onze wortelstad. Geen carnavalswagens natuurlijk. Deze blijven mooi op […]

today29 januari 2022

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%