Nies

De greute miniatuurstoet!

today21 februari 2021

Achtergrond

Alles begon vandaag met een wrang gevoel. Dit jaar geen bonkende bassen in de verte, geen schmink om 7 uur op je snoet, maar een leegte in ons karnavalhart. Tot als de zon door de coronawolken brak en onze karnavalsharten helemaal warm werden. Natuurlijk, want in Ninove hadden we iets om naar uit te kijken.

ENKAAVEE bracht met hun miniatuurstoet de apotheose van zes weken karnavalsradio. Een huzarenstukje dat begon met een wild plan, maar uitgroeide tot een schitterend staaltje van karnavalsmagie. ENKAAVEE zorgde voor de logistiek en de Ninoofse karnavalisten zorgden voor de pracht en praal.

Maar liefst 22 praalwagens namen deel aan de miniatuurstoet. Het was niet evident om binnen de huidige maatregelen iets te bouwen. Maar elke groep slaagde er in toch in om hun hart en ziel in hun karretje te leggen. De grote groepen bevestigden hun talent, groepen zonder wagen toonden dat ze echt wel heel wat in hun mars hebben en losse groepen zorgden voor het nodige peper en zout.

Bedankt aan alle groepen, aan alle instanties, aan alle kijkers, aan alle Ninovieters en alle karnavalisten. Het was subliem, het was schitterend, het was machtig. Nienof is uniek. Karnavalist van Nienof veer altauidj!

Hou onze pagina in de gaten, de komende dagen komen er nog veel meer foto’s en sfeerverslagen!

Geschreven door Gerrit Wijns

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%