Nies

Basisschool de Lettertuin opent de “circuspoorten”

today1 september 2021

Achtergrond

De eerste schooldag en meteen halen ze de verkleedkledij boven bij de stedelijke basisschool de Lettertuin! De speelplaats die werd  aangekleed als een circus.  Alle leerkrachten zijn verkleed als een personage uit het circus en er speelt passende achtergrondmuziek.
Kosten noch moeite werden gespaard om er iets fantastisch van te maken.

De leerlingen werden verwelkomd aan de ingang van een circustent.

Daar staan twee circuspersonages die de leerlingen een circusticket overhandigen. Daarmee start het avontuur doorheen het spetterende en spannende schooljaar. OH de bel gaat, er volgt een welkomstwoordje van de directeur van het circus. Nadien zingt en danst iedereen samen ons liedje ‘La scuela magica’.
Dat is geen bestaand liedje maar is een lied dat geschreven werd door “leerkrachten” en dat uiteraard past in het thema.

Nadien gingen al de leerlingen met hun leerkracht naar de klas.  Daar hebben ze in de loop van de voormiddag nog twee muzische activiteiten uitgevoerd

De eerste schooldag eindigt door samen nog eens ons liedje te zingen en ons dansje uit te voeren.

Wij wensen alle kinderen en de juffen een subliem schooljaar toe. We zijn nu al zeker dat we jullie met karnaval terug zullen zien en horen!

Written by: Gerrit Wijns

Vorig bericht

Nies

De Academie voor Carnavalskunsten gaat van start in Aalst

De Academie voor Carnavalskunsten in Aalst levert al enkele jaren ambachtslieden af die hun kunnen bewijzen in een carnavalsvereniging of als individuele carnavalist. In september gaat de carnavalsacademie opnieuw van start met een breed gamma aan cursussen. Het aanbod werd ook gevoelig uitgebreid met lezingen en workshops. Wij zijn alvast razend benieuwd hoe het er daar aan toegaat en zijn ons oor te luisteren gaan leggen bij Johan Du Four, […]

today1 september 2021

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%