Nies

CarnavalTotal!

today13 september 2021

Achtergrond

Zoals jullie misschien al gezien hebben, is het komende weekend opendeurweekend bij onze favoriete mannen van Oilsjt! Atelier Sandy organiseert zijn jaarlijkse opendeur en wij gingen al eens lang om te horen wat jullie hier kunnen verwachten.

Eerste en vooral: kan je eens vertellen hoe jullie opendeur eigenlijk ontstaan is? 

We hebben ons actueel pand gekocht in 2005. In 2007 hebben we voor het eerst een opendeur weekend gehouden dat samenviel met de carnavalsbeurs, die eerst door de stad en daarna door de kantine-uitbater werd georganiseerd. Voor ons het ideale moment dus om ons aan het carnavalspubliek voor te stellen! Sindsdien organiseren wij dit jaarlijks, behalve in 2020 uiteraard. Ons opendeur weekend is op korte tijd uitgegroeid tot een grote gebeurtenis voor een breed publiek, maar we zagen ook dat we de carnavalisten minder aandacht konden bieden, omwille van die brede belangstelling. Daarom hebben we in 2019 met het ‘CarnavalTotal’ concept gekozen om het een andere data te organiseren dan de carnavalsbeurs. Zo kunnen we ons meer focussen op de carnavalist!! Het was meteen een schot in de roos: de respons en de feedback van de carnavalisten was heel positief.

Wat begon als een opendeur van Atelier Sandy is ondertussen uitgegroeid tot een heuse beurs?

We hebben eigenlijk vooral geluisterd naar de behoeften van de carnavalisten : hulp bij het ontwerpen en maken van kostuums en hoeden, maar daarnaast ook assistentie bij het uitwerken en het realiseren van de schmink. Achteraf zijn ook de pruiken, schoenen, lintjes buttons bijgevoegd en ondertussen ook al de piepschuimblokken en platen.
Kortom, we proberen om een ‘totaalpakket’ samen te brengen.

Wie kunnen we dan allemaal verwachten?

 Uiteraard zijn wijzelf (Atelier Sandy) samen met Petra (Atelier P) klaar om de nieuwe stoffen en modellen voor te stellen.
Marion en Peter (Marion Hoop Design) en Bart en Sofie (B&S Creations) staan te popelen om iedereen te overrompelen met alle nieuwtjes rond foam.
Michael (MiKim FX) heeft zijn vast stek met make-up en body-paint. Christof en Sandra (Infinity Events) zijn er weer met hun blitse buttons en lintjes en allerhande promotie materiaal.
Patrick (HairClub) komt zondag met zijn pruiken het team versterken en Bram (Polar Blocks) maakt voor het eerst zijn opwachting met piepschuim blokken & platen.

Kunnen de carnavalisten echt met vragen, ideeën langskomen en vertrekken met antwoorden, een idee en een afspraak?

 Alle deelnemers staan klaar om de groepen en de individuele carnavalisten te helpen, adviseren, inspireren en natuurlijk kunnen de nodige afspraken worden gemaakt voor verdere uitwerking. Of je nu al een idee hebt, een volledig uitgewerkt ontwerp of helemaal niets, we zijn er klaar voor!

Echt een aanrader voor elke carnavalist dus!  Zeker ook beginnende groepen kunnen hier dan toch ideeën opdoen? Kan je bv. als je nog nooit met foam hebt gewerkt een duidelijk zicht hebben op hoe dit werkt en wat de prijzen dan ongeveer zijn?

 We horen regelmatig de vraag: ‘hoe zou je dit probleem oplossen’ of ‘we zoeken dit, maar weten niet waar of bij wie we terecht kunnen’? Naast de eigen kennis en expertise hebben de verschillende deelnemers een uitgebreid netwerk aan contacten om de meeste vragen te beantwoorden!
Heb je bijvoorbeeld een specifieke polyester-vraag, wel dan kennen we wel iemand die ermee overweg kan.

Ik veronderstel dat er ook in het carnavalsmilieu ‘ nieuwe trends’ heersen? Zien we deze aan bod komen dit weekend?

Het is de bedoeling dat tijdens dit weekend een aantal nieuwigheden worden voorgesteld.
Zo hebben we zelf een aantal nieuwe stoffen en accessoires aan onze collecties toegevoegd, die voor het eerst zullen gepresenteerd worden tijdens ons opendeur weekend.

 

Dus voor ieders wat wils? 

Voor de groepen en de enkelingen zijn er trouwens ook een paar koopjes te doen.
Zeer interessant in deze tijden, waarbij iedereen het moet doen met een beperkt budget.
Vandaar dat we pakketten hebben samengesteld met de stoffen die we op voorraad hadden.
Met deze stoffen en accessoires – die we aan uitverkoopprijzen aanbieden – hebben we modellen gemaakt waarmee kleine tot grote groepen kunnen worden gekostumeerd.
Alles ligt klaar : model, patronen, stoffen en galon. Er moet enkel nog gestikt worden.

Een sfeerbeeldje

En spannend om er na een jaar zonder carnaval weer in te vliegen?

Het is spannend, maar ook bevrijdend om na meer dan een jaar opnieuw te kunnen beginnen.
De afgelopen periode is een catastrofe geweest : geen werk en noch minder perspectief op werk.
Maar we zijn niet bij de pakken blijven zitten, vandaar dat we onesies en lapjesvesten hebben geproduceerd, moodboards en modellen hebben uitgewerkt!
Enkele Ninoofse groepen hebben ons in die trieste maanden aan het werk gehouden, ze zijn niet bij de pakken blijven neerzitten, maar hebben volop ingezet op 2022.We zijn er hen heel dankbaar voor!

Ja zo zie je dat de microbe bij de Ninovieters niet klein te krijgen was door dat virus!

 

Als laatste de vraag die op ieders lippen ligt…  jullie gingen ons normaal verlaten…het gekke jaar heeft daar anders over beslist? Jullie gaan toch nog eventjes helpen met ons kostummekes he???

Covid-19 heeft in meerdere stokken in onze verhuis-wielen gestoken. Ons huis en atelier staan nog te koop. De koop in het zuiden is niet doorgegaan en we hebben besloten om iets langer te blijven. Zoals het er nu uitziet ,blijven we ten minste tot na het carnavalsseizoen 2022!

We blijven doorwerken tot ons pand verkocht is en dan hebben we nog 6 maand om de opdrachten die lopende zijn , af te werken. Carnaval 2023, 2024 wie zal het zeggen?????

Je kan dus nog steeds afspreken om langs te komen, stoffen uit te kiezen en bestellen. Kostuums te laten uitwerken, een model bestellen enz.
Onze agenda staat bijlange nog niet vol, maar wie eerst is, wordt eerst bediend, dus : wacht niet te lang!

 

Bedankt Patrick & Sandy, veel succes dit weekend en we komen zeker eens langs!!!!!

Bram Buytaert – Polar Blocks
Marion hoop Design – Atelier Sandy
MiKim FX
Infinity events
Hair club
Marion Hoop Design
B&S creations

Geschreven door Gerrit Wijns

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%