Nies

(Carnavals)wandeling langs de Ninoofse kasjkes

today1 februari 2022

Achtergrond

We gaan weer wandelen en wel langs de Ninoofse “kasjkes”. Je kent ze wel, de smalle voetwegels die de stad doorkruisen en waarvan carnavalisten gretig gebruik maken. We gaan kriskras door Ninove op deze interactieve doe-wandeling. Als je wandelt van het ene kasjke naar het andere krijg je een heel andere blik op carnaval. 

Deze doe-wandeling geeft jou een interactieve beleving. Langs de duistere plekjes van de stoet en de legendarische steegjes van de monjdagnacht ervaar je carnaval op een op een unieke alternatieve manier.

 

  • Voel en proef de impact op baksteen van een te klein aanbod aan plaspalen in de Geraardsbergsestraat.
  • Zoek langsheen het parcours de vijf plasjes kots en raad in welke snackbar de kotser zijn hongerke is gaan stillen.
  • Ervaar de romantiek op het plekje waar Dirk en Saskia op een monjdagnacht hun Anthonyken hebben verwerkt..

Maar dit is niet alles! Volg op 27 februari de gegidste wandeling door de dienst toerisme met verhalen over hun wildste avonturen in de Ninoofse kasjkes. Een levendige re-enactment door de leden van de VVV sleept jou volledig mee in het verhaal.

Deelnemen is gratis. 

Niet geschikt voor kinderwagens en winkelkarretjes.

Dit is slechts één van de vele initiatieven. Net als vorig jaar zal het stadsbestuur ook nu proberen de band met carnaval te behouden. Naast een carnavalsfoor, staan ze open voor andere alternatieven. Voor al jouw ideeën één adres: dienst evenementen. Je kan ze bereiken op evenementen@ninove.be 054 50 52 85.

Geschreven door Gerrit Wijns

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%