Nies

Bloemencorso blankenberge met ninoofse praalwagen

today25 augustus 2021

Achtergrond

NKV Toeters Mé Pretensje gaat komende zondag deelnemen aan de Bloemencorso in Blankenberge!

Dinsdagnacht zijn ze reeds vertrokken voor een ritje dat voorzien was van alle nodige toeters (mé pretensje), bellen en lichten. Een rit dat al gauw een uur of 6 zou duren via Aalst, Gent, Maldegem & Knokke zo naar de uitvalsbasis te Blankenberge.

Na enkele jaren andere groepen geholpen te hebben met bloemetjes steken vond TMP de tijd rijp om zelf met een corsowagen buiten te komen. Het idee om dit te doen, rijpte al enige tijd vertelt Jeroen Impens ons. Normaal is er steeds een optocht door de Blankenbergse straten met een 60000tal toeschouwers. Maar door corona steekt het event in een tijdelijk nieuw kleedje. De optocht is geneutraliseerd, waardoor de corsowagens op 13 verschillende locaties tentoon gesteld staan (zie kaartje onderaan).
Dansgroepen zullen voor het nodige spektatakel en ambiance zorgen bij de corsowagens.

Onze ninoofse groep is te vinden op de zeedijk 194 en dit vanaf 14 uur tot 17.30 uur.
Hun thema is “het paradepaard” verteld jeroen ons.  Ze willen hiermee 2 Blankenbergse monumenten extra in de kijker zetten!

De Pier is misschien wel de bekendste trekpleister van Blankenberge. Begin de Eerste Wereldoorlog werd de Pier door de Duitse bezetter in brand gestoken om aanlegmogelijkheden voor vijandige troepen te mijden. Na de oorlog werd beslist om dit unieke monument opnieuw op te bouwen. Ook sinds 1933 is De Lustige Velodroom op het strand van Blankenberge een attractie voor jong en oud. Rijden op een houten piste met gekke fietsen is iets dat bij iedereen in de smaak valt.

Benieuwd naar deze en alle andere corsowagens? Zondag is blankenberge dus “the place to be”

Hou zeker onze website in de gaten voor een sfeerverslag en meer foto’s.

 

Geschreven door Gerrit Wijns

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%