Nies

Bedankt Elke!

today17 september 2021

Achtergrond

ENKAAVEE: Elke, na hoeveel jaar dienst ben je nu vertrokken als journaliste voor Ninove?

Ik ben midden januari 2016 begonnen voor het Nieuwsblad als regiojournalist, voor onder andere Ninove, dus dat wil zeggen bijna 5 jaar en 8 maanden.

ENKAAVEE: Wat vond je de leukste dingen om te doen voor onze stad?

Te veel om op te noemen eigenlijk. Ik heb nieuwe, prachtige plekken ontdekt zoals bijvoorbeeld de pas gerenoveerde Liberale Kring, maar het is ook “de max” om te weten wat er zoal leeft in en rond de stad en bij de inwoners. Zagen mijn vrienden iets “nieuw” in het straatbeeld of op de lokale sociale media, wouden ze weten wat er zoal te doen was, … dan belden ze me of stuurden ze me een berichtje. ‘De gazet van Ninof’ zal het wel weten zeker 😊  Ninove heeft zoveel te bieden. Je kan nostalgie opsnuiven in Cinema Central, fenomenaal straattheater bewonderen tijdens de Donderdagen (ideale momenten voor mij om mijn fotografieskills uit te dagen), de emoties van de carnavalisten tijdens “De Wortelverbranding” voelen tot kippenvel op je armen toe. Ik heb zoveel dingen heel graag gedaan.

ENKAAVEE: Was Carnaval al direct iets voor jou of heb je je daar moeten in inwerken?

Ik heb mijn eerste 18 levensjaren gewoond in Ternat. En ook toen ik verhuisde naar Ninove kwam ik die eerste jaren – door het ontbreken aan kennissen en vrienden, vermoed ik – nog niet veel buiten in Ninove. Toen ik eerst bij “Ninofmedia” en enkele maanden nadien voor de krant begon te werken, veranderde dat uiteraard. Ik had in het begin dan ook nog niet veel affiniteit met carnaval, laat staan met Carnaval Ninove. Ik werd er eigenlijk zowat “ingegooid” en heb beetje bij beetje meer carnavalsgroepen leren kennen, hoe alles zowat in zijn werk gaat en hoe dat leeft bij de Ninovieters. Al ging dat inwerken op zich behoorlijk vlot, mede dankzij de warme ontvangst van alle carnavalisten en instanties.

ENKAAEE: Vierde je dan na je verslaggeving en reportages dan effectief mee?

Echt vieren zou ik het niet noemen. Dat eerste jaar ben je nog wat afwachtend. Nadien volg je elk jaar meer en meer carnavalsactiviteiten mee en al snel kwam ik al eens wat vroeger en bleef ik al eens wat langer plakken, zoals ze dat zeggen. Vooral na “De Roze Zondagstrein” dan. Tussen die carnavalisten zijn dan ook in al die jaren ook bij mij vriendschappen ontstaan. Maar vieren zoals “de echte” carnavalisten, zou ik het niet noemen.

ENKAAVEE: Ga je nu verder in de mediawereld of sla je compleet een nieuwe richting in?

Ik sta nu zo’n beetje aan “den andere kant”. Ik werk vanaf nu voor Oudenaarde en zal daar onder meer mee de communicatie mee verzorgen.

ENKAAVEE: Is er eigenlijk al een opvolger voor jou voor de krant?

Nog niet. De vacature staat voorlopig nog open. Al vangt voorlopig de gloednieuwe faits-diversier (die instaat voor de branden, ongevallen, …) in afwachting daarvan in de mate van het mogelijke mijn (ja, ik noem ze nog altijd zo 😉 ) stad en gemeenten op waarvoor ik verantwoordelijk was.

ENKAAVEE: Wat ga je het meeste missen denk je?

De mensen. Ik ben oorspronkelijk niet van Ninove, maar tijdens mijn job als regiojournalist heb ik dat nooit ‘gevoeld’.  Ik voelde me altijd “part of the team”,  een Ninovieter. Zo ben ik bijvoorbeeld Fabienne van “Kalleballe” zo dankbaar dat ik tijdens carnaval in hun winkel me achter de kassa mocht installeren met mijn laptop om mijn artikels te schrijven. Lekker warm en comfortabel. Niet in de koude op de tribune, zoals dat voordien wel al enkele keren het geval was geweest.

ENKAAVEE: Ga je dan nu effectief Carnaval vieren of eerder komen kijken?

Komen kijken, sowieso. Vieren waarschijnlijk zoals voordien, maar dan zonder het werken ervoor en erna 😉

ENKAAVEE: Je maakte ook steeds mooie foto’s, ga je dat nog blijven doen?

Bedankt 😊 Foto’s wil ik zeker en vast nog blijven maken. Dat zal ook “part of the job” blijven – of dat hoop ik toch – en ook privé wil ik daarvoor zeker nog de tijd maken en me daarin nog blijven verbeteren. Die microbe zie ik nog niet meteen verdwijnen.

ENKAAVEE: Doe je nog verder in de radiowereld? M.a.w. kunnen we bij jou nog terecht voor eventuele reportages?

Met mijn verhuis naar Oudenaarde heb ik ook meteen de deuren van de radiowereld achter mij gesloten. Al gebruik ik niet graag het woord ‘definitief’. Never say never. Ik heb dat altijd enorm graag gedaan, dus wie weet…

ENKAAVEE: Ga je dat gewoon kunnen worden, zo dag en nacht niet meer bereikbaar moeten zijn voor iedereen?

In het begin heb ik veel mijn slaap gelaten uit stress voor die “nachten”, maar uiteindelijk viel dat behoorlijk mee. Al kan ik je verzekeren dat om 3.30 uur uit je bed moeten voor een dodelijk ongeval niet in je koude kleren gaat zitten. Bovendien heb ik ook behoorlijk wat slaap nodig. Maar het hoort bij de job op dat moment. Als regiojournalist sta je dan ook ten dienste van de krant en van de mensen. Ik heb trouwens heel veel mooie verhalen mogen brengen, dus zeker overdag stond ik graag paraat voor iedereen en alle soorten nieuws. Dat zal nu ook nog wat zo zijn, maar op een andere manier en op een ander werkritme, onder andere qua begin en einde van de werkdag. Er zullen nog wel avonden en weekenden eens

moeten worden gewerkt, maar alleszins veel minder. En daar kijk ik toch wel een beetje naar uit. Na het werk eens gewoon “de boeken toe” te doen en genieten van wat extra vaste vrijetijd.

In naam van Enkavee en Carnaval Ninove willen we je bedanken voor de afgelopen jaren Elke !!!

Written by: Gerrit Wijns

Vorig bericht

Nies

Kruiwagenrace De Charels

Op zaterdag 2 oktober 2021 vanaf 14 uur organiseert MKKV De Charels hun allereerste kruiwagenrace op het Gemeenteplein in Meerbeke. ENKAAVEE sprak met Jonas Kellens, één van hun leden. ENKAAVEE: Vanwaar komt het idee van een kruiwagenrace? Jonas: Het idee kwam van voorzitter Daan De Dijn, die een filmpje had gezien van zo’n wedstrijd. Nadat hij het getoond had aan de rest van de groep, reageerden zij dolenthousiast en waren […]

today16 september 2021

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%