Foto's

Axarie is geboeren é sfieërverslag!

today30 januari 2023

Achtergrond

De nieuwe wettel is vrijdagavond 27 januari om 21.11 uur voorgesteld. Hij zal op dinsdag 28 februari in vlammen zal opgaan.
Ontwerper David Van Den Spiegel is ervan overtuigd dat hij serieus zal branden en dat hij lang zal branden. Het is eens iets anders zegt hij, want er komt geen isomo of dergelijke aan te pas. Er zijn slecht “4 baarkes” ijzer gebruikt.

De wettelverbranding is inmiddels een carnavalstraditie en betekent meteen echt het allerlaatste einde van het carnavalsweekend.

Het is NKV Veneir Te Naujg, die dit jaar de eer kreeg om de wettel te ontwerpen. De voorstelling gebeurde in café De Leste Zonde onder belangstelling van verschillende karnavalisten.

Op Vrijdag 17 Februari zal hij worden overgebracht naar zijn laatste rustplaats: café Den Belleman aan de Denderkaai.

Axarie

De Ninoofse belleman Hans Van Laethem mocht de wettel Axarie onthullen en dopen. Dit deed hij zoals het ritueel het voorschrijft met boter, zout en “ne goeien koude witkap”

Metjen van de wettel is Anne Marie Sienaert, petjen werd Axel Van Den Spiegel.

Het aftellen is nu pas echt begonnen!

  • cover play_arrow

    Van Den Spiegel Enkaavee Reclame 2022

Written by: Gerrit Wijns

Vorig bericht

Nies

Alles wat je moet weten voor kindercarnaval!

Nog 1 maand te gaan en we mogen het feestweekend op gang trekken met onze kindercarnaval. Het valt opnieuw samen met de aankomst van “Omloop Het Nieuwsblad” en grote namen zoals De Deyn, Van Kerckhove en Symoens zijn tijdens hun trainingen al gespot aan de finishlijn. Namens de voltallige organisatie zowel wij, Ridders in de Wortelorde als Omloop Finish Team , de stad Ninove en Politie Ninove vragen we even […]

today26 januari 2023

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%