Nies

Arrie Ribbens’ laatste weg…

today6 december 2021

Achtergrond

Arrie wie? Arrie Ribbens… de naam zegt u misschien niets, alhoewel “Polonaise Hollandaise” toch ergens een belletje moet doen rinkelen. 

De in Eindhoven geboren en getogen zanger overleed op 3 december jl. op 84-jarige leeftijd, na een lang ziekbed. Naar eigen zeggen hield hij niet zo van carnaval. “Die hossende massa haalt niet het beste uit mezelf boven”, zei hij. 

Toch slaagde hij erin enkele oorwurmen te schrijven die we moeilijk uit ons collectief geheugen kunnen wissen: “Brabantse nachten zijn lang” en  “Polonaise Hollandaise” zijn twee hits die we tijdens onze zotte carnavaldriedaagse niet mogen weren. 

“Polonaise Hollandaise” was op zijn beurt een Nederlandse cover van het Duitse ‘Polonäse Blankenese” van Gottlieb Wendehals. 

In 2013 maakte hij zijn laatste album “De Nieuwe Weg”. Bij wijze van promotie liet hij dit album met een raket de lucht inschieten in Texas.

Written by: Gerrit Wijns

Vorig bericht

Nies

GEEN PRINSAANSTELLING OP 19 FEBRUARI: “MAAR ER KOMT EEN NIEUWE PRINS”

De prinsaanstelling, op 19 februari 2022 in eventhal Cloë, zal niet doorgaan. Maar er komt wel een nieuwe prins. “Vorig jaar is het ook gelukt, dus nu zal ons dat ook lukken”, zegt Pascal Carael. “Nu hebben wij en de nieuwe prins meer tijd om ons voor te bereiden op een alternatief.” Een aanstelling zal er wel komen, maar met hoeveel mensen erbij zullen zijn, weten we nu nog niet. “Het is voorlopig […]

today4 december 2021

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%