Nies

3-Koningen Winnik

today6 januari 2023

Achtergrond

Door de coronacrisis konden de Winnikse Driekoningenfeesten twee jaar niet doorgaan. De feesten worden voor het eerst georganiseerd onder een nieuwe naam. In november werd bekend dat carnavalsgroep Don Jo na 45 jaar ophoudt te bestaan. Eén van de oudste Ninoofse carnavalsgroepen stopte ermee wegens gebrek aan opvolging.

Don Jo-voorzitter Yves Vernaillen zei toen al dat hij, hoewel hij eerst twijfelde, het driekoningenfeest toch voort zou zetten, weliswaar in beperkte formatie, samen met de oude generatie van Don Jo, die de driekoningenfeesten heeft opgestart. Don Jo organiseerde het driekoningenfeest al sinds 1989, eerst in de parochiezaal van Denderwindeke, tegenwoordig in een tent achter de zaal. Het feest vindt voortaan niet meer onder de naam Don Jo, maar onder Driekoningencomité Winnik.

De Winnikse Driekoningenfeesten vinden plaats op vrijdag 6 januari vanaf 21 uur in een verwarmde tent achter Trefpunt Winnik. De toegang bedraagt 8 euro.
Dj Greg zorgt voor de muziek en er is ook een toptreden van Bram & Lennert. Net voor deze toppers is er een gastoptreden van Nehemie.

Geschreven door Gerrit Wijns

In samenwerking met
Klik op het logo om live te luisteren
naar Radio ninove
0%